Toppet lappedykker: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
TobeBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: mn:Отгот шунгуур
No edit summary
Linje 16: Linje 16:
}}
}}


'''En toppet lappedykker''' (''Podiceps cristatus'') er 46-51 cm lang [[svømmefugl]], og vingefanget er 85-90 cm. Når den fanger sin føde (som er [[fisk]] og vandinsekter) dykker den hovedet ned i vandet og tager byttet med sit lange [[næb]]. Den er ikke så tit på land, fordi den har besvær med at gå. Til gengæld er den god til at [[svømme]], [[dykke]] og [[flyve]]. Den ånder gennem to [[næsebor]] på næbbet. Lappedykkerens fjende er for eksempel [[mosegris|vandrotter]] som tager dens unger. Sommetider svømmer lappedykkeren med sine unger på ryggen.
'''Den toppede lappedykker''' (''Podiceps cristatus'') er 46-51 cm lang [[svømmefugl]], med et vingefang på 85-90 cm. Når den fanger sin føde (som er [[fisk]] og vandinsekter) dykker den hovedet ned i vandet og tager byttet med sit lange [[næb]]. Den er ikke så tit på land, fordi den har besvær med at gå. Til gengæld er den god til at [[svømme]], [[dykke]] og [[flyve]]. Den ånder gennem to [[næsebor]] på næbbet. Lappedykkerens fjende er for eksempel [[mosegris|vandrotter]] som tager dens unger. Sommetider svømmer lappedykkeren med sine unger på ryggen.


Der er op mod 4.000 par i [[Danmark]]. Den foretrækker større [[Sø]]er med [[Almindelig Tagrør]] og enkelte steder [[fjord]]e. Om vinteren søger en stor del af bestanden til [[IJsselmeer]] i [[Nederland]], mens andre overvintrer i danske farvande eller i milde vintre i søer.
Der er op mod 4.000 par i [[Danmark]]. Den foretrækker større [[Sø]]er med [[Almindelig Tagrør]] og enkelte steder [[fjord]]e. Om vinteren søger en stor del af bestanden til [[IJsselmeer]] i [[Nederland]], mens andre overvintrer i danske farvande eller i milde vintre i søer.

Versionen fra 3. feb. 2010, 15:16

Toppet lappedykker
Videnskabelig klassifikation
Rige Animalia (Dyr)
Række Chordata (Chordater)
Klasse Aves (Fugle)
Orden Podicipediformes (Lappedykkere)
Familie Podicipedidae (Lappedykkere)
Slægt Podiceps (Lappedykkere)
Art cristatus
Videnskabeligt artsnavn
Podiceps cristatus
Linnaeus 1758
Hjælp til læsning af taksobokse

Den toppede lappedykker (Podiceps cristatus) er 46-51 cm lang svømmefugl, med et vingefang på 85-90 cm. Når den fanger sin føde (som er fisk og vandinsekter) dykker den hovedet ned i vandet og tager byttet med sit lange næb. Den er ikke så tit på land, fordi den har besvær med at gå. Til gengæld er den god til at svømme, dykke og flyve. Den ånder gennem to næsebor på næbbet. Lappedykkerens fjende er for eksempel vandrotter som tager dens unger. Sommetider svømmer lappedykkeren med sine unger på ryggen.

Der er op mod 4.000 par i Danmark. Den foretrækker større Søer med Almindelig Tagrør og enkelte steder fjorde. Om vinteren søger en stor del af bestanden til IJsselmeer i Nederland, mens andre overvintrer i danske farvande eller i milde vintre i søer.

Eksterne kilder/henvisninger

Toppet lappedykker med to unger på ryggen, magen kommer med fisk.
Wikimedia Commons har medier relateret til: