Kælkning: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
240 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
m
om organisering og store nationer
m (Indsat billede)
m (om organisering og store nationer)
[[Fil:Florian Batkowski Austrian Luge Natural Track Championships 2010.jpg|thumb|right|300px|En slæde ved Austrian Luge Natural Track Championships 2010.]]
'''Kælk''' er en [[vintersport]], hvor kørerne konkurrerer om at gennemkøre en stejl, lukket bane på kortest tid. Kælke-konkurrencenI afholdeskælkekonkurrencer typiskkører deltagernedetryggen sammemed anlægbenene somførst. I den beslægtede sportsgren [[bobslædeSkeleton]]konkurrencen kører deltagerne på maven med hovedet først.
 
Kælk blev en olympisk disciplin fra legene i [[Innsbruck]], [[Østrig]] (1964). Der afvikles konkurrencer for både herrer og damer. Der afvikles også konkurrencer for toer-kælk, der ikke er kønsopdelt. Tyskland, Østrig og Italien har historisk set været de dominerende nationer i sporten.
 
Kælke-konkurrencen afholdes både på kunstige baner og på naturlige baner. De kunstige baner ligger typisk på det samme anlæg som [[bobslæde]]konkurrencen.
 
Internationalt er sporten organiseret under International Luge Federation.
 
I kælkekonkurrencer kører deltagerne på ryggen med benene først. I den beslægtede sportsgren [[Skeleton]] kører deltagerne på maven med hovedet først.
{{Commonskat|Sledding}}
 
2.964

redigeringer

Navigationsmenu