Aarhus Amtstidende: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
udvidet
Linje 1: Linje 1:
'''''Aarhus Amtstidende''''' var en [[Danmark|dansk]] [[avis]], der blev udgivet i [[Århus]].
'''''Aarhus Amtstidende''''' var en [[Danmark|dansk]] [[avis]], der blev udgivet i [[Århus]].


Avisen blev grundlagt i [[1866]] af politikeren [[Lars Bjørnbak]] ([[Bjørnbakske Venstre]]). ''Aarhus Amtstidende'' var kendt for sin polemiske linje og var karakteriseret ved at fokusere på den menige mands sag. Avisen blev mere alsidig i [[1890'erne]], men vendte i [[1920'erne]] tilbage til den oprindelige linje, hvilket medførte et fald i oplaget. I de sidste år var avisen en aflægger af ''Grenaa Folketidende''.
Avisen blev grundlagt [[1. oktober]] [[1866]] af politikeren [[Lars Bjørnbak]] ([[Bjørnbakske Venstre]]). ''Aarhus Amtstidende'' var kendt for sin polemiske linje og var karakteriseret ved at fokusere på den menige mands sag. I [[1884]] overgik avisen fra privateje til [[aktieselskab]]. Avisen blev mere alsidig i [[1890'erne]], men vendte i [[1920'erne]] tilbage til den oprindelige linje, hvilket medførte et fald i oplaget. I de sidste år var avisen en aflægger af ''Grenaa Folketidende''. Avisen gik ind i [[1965]].


{{DEFAULTSORT:Århus Amtstidende}}
{{DEFAULTSORT:Århus Amtstidende}}

Versionen fra 7. feb. 2010, 06:36

Aarhus Amtstidende var en dansk avis, der blev udgivet i Århus.

Avisen blev grundlagt 1. oktober 1866 af politikeren Lars Bjørnbak (Bjørnbakske Venstre). Aarhus Amtstidende var kendt for sin polemiske linje og var karakteriseret ved at fokusere på den menige mands sag. I 1884 overgik avisen fra privateje til aktieselskab. Avisen blev mere alsidig i 1890'erne, men vendte i 1920'erne tilbage til den oprindelige linje, hvilket medførte et fald i oplaget. I de sidste år var avisen en aflægger af Grenaa Folketidende. Avisen gik ind i 1965.