Heil: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter {{Commonscat}} til {{Commonskat}} I forbindelse med skift af layout - fjern gerne denne ændring hvis fladt layout ser bedre ud
Xqbot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: en:Nazi salute
Linje 11: Linje 11:
[[cs:Heil Hitler]]
[[cs:Heil Hitler]]
[[de:Hitlergruß]]
[[de:Hitlergruß]]
[[en:Hitler salute]]
[[en:Nazi salute]]
[[eo:Heil Hitler]]
[[eo:Heil Hitler]]
[[es:Saludo fascista]]
[[es:Saludo fascista]]

Versionen fra 10. feb. 2010, 23:59

Heil er det tyske ord for helbredelse, men efter 2. verdenskrig blev det mest kendt som del af hilsenen "Heil Hitler", som nazisterne brugte til at understrege deres underdanighed i forhold til føreren, Adolf Hitler. I denne hilseform har det mere noget at gøre med den engelske hilsen, "Hail", eller det romerske og af fascisterne brugte "Hil".

Nazisternes mål var at indføre hilsenen så grundigt, at "Heil Hitler" skulle overtage hverdagshilsener og sågar brevhilsener. Dette lykkedes ikke helt, men fra officielt hold blev alle breve i denne tid afsluttet med et "Heil Hitler".

Når man sagde hilsenen til andre skulle man samtidig hæve den højre arm, dette mente nazisterne var noget gamle urgermanere havde praktiseret. Det er dog mere sandsynligt at det var en del af en mere generel tendens i tiden, hvor sammenholdets kraft blev symboliseret ved en voldsom armbevægelse. Både kommunistiske og fascistiske bevægelser i denne tid benyttede sig af en hilsen med strakte arme, ofte med knyttede næver.

Wikimedia Commons har medier relateret til: