Naruto Uzumaki: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Alexbot (diskussion | bidrag)
Linje 14: Linje 14:
Naruto blev født lige før den nihalede ræv slog til mod byen og dræbte hans far, [[Minato Namikaze]], der var [[hokage]] i byen Konohagakure (Konoha). Ræven blev beseglet i Naruto af hokagen, og eftersom ræven har dræbt mange [[shinobi]]er fra byen ses Naruto som et udskud, hvilket gør ham meget upopulær hos alle, både børn og voksne. Senere blev han dog venner med hans sensei (lærer) [[Iruka Umino]], som også er forældreløs og har haft en lignende barndom. At Naruto blev behandlet som et monster, gav ham drømmen om at blive [[Hokage]], landsbyens bedste ninja, så folk ville begynde at respektere ham.
Naruto blev født lige før den nihalede ræv slog til mod byen og dræbte hans far, [[Minato Namikaze]], der var [[hokage]] i byen Konohagakure (Konoha). Ræven blev beseglet i Naruto af hokagen, og eftersom ræven har dræbt mange [[shinobi]]er fra byen ses Naruto som et udskud, hvilket gør ham meget upopulær hos alle, både børn og voksne. Senere blev han dog venner med hans sensei (lærer) [[Iruka Umino]], som også er forældreløs og har haft en lignende barndom. At Naruto blev behandlet som et monster, gav ham drømmen om at blive [[Hokage]], landsbyens bedste ninja, så folk ville begynde at respektere ham.


På ninjaakademiet var han den dårligste til at udfører [[jutsu (Naruto)|jutsuer]] i klassen. Da han dumper til eksamen (for 3. gang, er han villig til at gøre alt for at bestå, og stjæler, i tro om at han vil bestå eksamen, en skriftrulle med forbudte jutsu'er fra [[hokage]]n til [[Mizuki]] (den ene af eksaminatorne). Naruto når at lære jutsuen [[Jutsu (Naruto)#Bunshin|Kage Bunshin]], og delvis med hjælp fra den nihalede ræc's kræfter lykkes dem ham at fremkalde en enorm mængde skyggekloner på én gang for et beskytte [[Iruka]] fra [[Mizuki]]. Da han derefter får at vide, at han er Kyuubien (den nihalede ræv, der var tæt på at ødelægge hele byen) og Mizuki vil dræbe [[Iruka Umino]] (Naruto's lærer), bliver Naruto helt ude af sig selv og bruger sin nye jutsu til at overvinde Mizuki. Ud fra hans præstation med skyggeklonerne for at beskytte sin sensai (lærer) får han tilkendt sit pandebånd, eller bevis på at han har bestået eksamen.
På ninjaakademiet var han den dårligste til at udfører [[jutsu (Naruto)|jutsuer]] i klassen. Da han dumper til eksamen (for 3. gang, er han villig til at gøre alt for at bestå, og stjæler, i tro om at han vil bestå eksamen, en skriftrulle med forbudte jutsu'er fra [[hokage]]n til [[Mizuki]] (den ene af eksaminatorne). Naruto når at lære jutsuen [[Jutsu (Naruto)#Bunshin|Kage Bunshin]], og delvis med hjælp fra den nihalede ræv's kræfter lykkes dem ham at fremkalde en enorm mængde skyggekloner på én gang for et beskytte [[Iruka]] fra [[Mizuki]]. Da han derefter får at vide, at han er Kyuubien (den nihalede ræv, der var tæt på at ødelægge hele byen) og Mizuki vil dræbe [[Iruka Umino]] (Naruto's lærer), bliver Naruto helt ude af sig selv og bruger sin nye jutsu til at overvinde Mizuki. Ud fra hans præstation med skyggeklonerne for at beskytte sin sensai (lærer) får han tilkendt sit pandebånd, eller bevis på at han har bestået eksamen.


=== Som Shinobi ===
=== Som Shinobi ===

Versionen fra 14. feb. 2010, 15:05

Naruto Uzumaki
Figur fra Naruto
Alder12-13 år
Født10. oktober
KønMand
Ninja Information
HjembyKonoha
Medlem afTeam 7
Ninja-rangGenin

Naruto Uzumaki (うずまき ナルト Uzumaki Naruto) er en fiktiv person i manga - og animeserien Naruto, som er 12 år. Efter eksamen bliver han genin, og kommer på hold med Sasuke Uchiha og Sakura Haruno, der sammen bliver trænet af Jouninen, Kakashi Hatake.

Historie

Barndom

Naruto blev født lige før den nihalede ræv slog til mod byen og dræbte hans far, Minato Namikaze, der var hokage i byen Konohagakure (Konoha). Ræven blev beseglet i Naruto af hokagen, og eftersom ræven har dræbt mange shinobier fra byen ses Naruto som et udskud, hvilket gør ham meget upopulær hos alle, både børn og voksne. Senere blev han dog venner med hans sensei (lærer) Iruka Umino, som også er forældreløs og har haft en lignende barndom. At Naruto blev behandlet som et monster, gav ham drømmen om at blive Hokage, landsbyens bedste ninja, så folk ville begynde at respektere ham.

På ninjaakademiet var han den dårligste til at udfører jutsuer i klassen. Da han dumper til eksamen (for 3. gang, er han villig til at gøre alt for at bestå, og stjæler, i tro om at han vil bestå eksamen, en skriftrulle med forbudte jutsu'er fra hokagen til Mizuki (den ene af eksaminatorne). Naruto når at lære jutsuen Kage Bunshin, og delvis med hjælp fra den nihalede ræv's kræfter lykkes dem ham at fremkalde en enorm mængde skyggekloner på én gang for et beskytte Iruka fra Mizuki. Da han derefter får at vide, at han er Kyuubien (den nihalede ræv, der var tæt på at ødelægge hele byen) og Mizuki vil dræbe Iruka Umino (Naruto's lærer), bliver Naruto helt ude af sig selv og bruger sin nye jutsu til at overvinde Mizuki. Ud fra hans præstation med skyggeklonerne for at beskytte sin sensai (lærer) får han tilkendt sit pandebånd, eller bevis på at han har bestået eksamen.

Som Shinobi

Senere bliver han sat på hold med Sasuke Uchiha og Sakura Haruno, der under deres sensei, Kakashi Hatake, som "Hold 7" og bliver taget med på missioner, bl.a. til en by, hvor de skal beskytte en brobygger. Brobyggeren er vigtig for en by der ligger på en ø, men da mis-ninjaen (en ninja der har forladt sin by og er eftersøgt) Zabuza Momochi ønsker ham døde møder de kamp til stregen. Her kæmper hele holdet for deres liv, indtil Sasuke ligger på kanten til døden. Naruto bliver så rasende at hans Kyuubi er ved at bryde løs og det giver Naruto en stor mængde chakra - nok til at besejre Zabuza's lærling, Haku. I forvirringen afslutter Kakashi kampen hvorefter hold 7 kan drage tilbage til Konoha.

Personlighed

Det mest genkendelige ved Naruto er, at han altid har høj cigarføring og han altid har en bemærkning til alting. Da de skulle forestille at gemme sig i starten af en duel mod Kakashi Hatake, stiller Naruto sig åbent frem og råber Kakashi an. Derudover er Naruto utroligt nysgerrig og når først han har sat sig et mål, så skal det nåes. Han forsøger f. eks. at se Kakakshi's ansigt i anime serien, afsnit 101, hvor han sammen med Sasuke og Sakura gang på gang fejler, men uden at give op.

Herudover har Naruto også en "romantisk" side, der forsøger at score Sakura, selvom hun foragter Naruto og kun ser noget i Sasuke. I starten af Naruto Shippuden forstår Naruto ikke alle de signaler som Sakura sender til ham og han ender ud med at skuffe hende dybt. Det skal også nævnes, at Hinata Hyuga er helt vild med Naruto, hvilket han heller ikke forstår.

Evner

Naruto's mest kendte jutsu er "skygge kloner", (Kage Bunshin no jutsu) som han laver i hundredvis. Det er kopier af ham selv, hvor hver klon får en mindre portion af Naruto's chakra. Derefter fungerer de også som kloner af Naruto og opfører sig derefter. De forsvinder dog når de bliver hårdt ramt.

Ud over skyggeklon jutsuen har Naruto også fået lært Rasengan, af Jiraiya, som bliver hans sensei i en kort periode. Rasengan foregår ved at Naruto fokuserer en masse chakra i sin håndflade og får det til at roterer om sig selv ved en enorm hastighed. Når denne jutsu bliver påført en modstander vil den roterende energi bliver overført i personen og blive hårdt skadet.