Forskel mellem versioner af "Bryne Fotballklubb"

Spring til navigation Spring til søgning
15 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
Rettet en del stavefejl (stadig mange stavefejl endnu)
m (robot Tilføjer: de, en, fr, it, lt, nl, nn, no, pl, pt, ru, sv)
m (Rettet en del stavefejl (stadig mange stavefejl endnu))
{{uoversat|norsk}}
{{slet}}
'''Bryne Idrettslag''' er en norsk fotballklubbfodboldklub som bleblev stiftet [[10. april]] [[1926]], og det var kun fotball som ble drevet innen laget de første 10 årene, senere også friidrett. Den første obligatoriske kampen ble spilt mot nabobygden [[Klepp]] i [[1929]], og endte 4-4. I [[1991]] endret Bryne IL struktur. Fotballavdelingen ble egen klubb, og kalt Bryne FK.
 
Klubbens største meritter er [[NM i fotball for herrer|cupseieren]] i [[1987]] etter mål av trønderen [[Kolbjørn Ekker]], og seriesølv i [[1980]] og [[1982]]. Klubben spilte i 1. divisjon (tilsvarende [[Den norske eliteserien i fotball|Tippeligaen]]) fra [[1976]] til [[1988]]. Klubben rykket opp til eliteserien høsten [[1999]], men rykket ned igjen til 1. divisjon i [[2003]].
 
I 2006 bleblev mangemillionæren [[Tore Lie]] ny hovedsponsor for Bryne, gjennomgennem selskapet sittselskabet [[Otium]]. AvtalenAftalen erhavde verden værdi på 3,6 millioner norske kroner over treen treårig årperiode.
 
== StadionanleggStadion ==
StadionetBrynes til Brynestadion heterhedder [[Bryne stadion]] og har en tilskuerkapasitettilskuerkapacitet på 10 000 (2 507 setersæder), begrensetbegrænset til {{formatnum:3500}}. Publikumsrekorden bleblev sattsat i 1977 motmod erkerivalærkerivalen Viking. DaUnder kampen var detder 14 500 tilskuere på stadionstadionet. På dagens stadionanlegg ligger en fotballhall, Jærhallen, med de ytre målene 45 x 70m. Hallen er en stålkonstruksjon trekt med PVC-belegg. På tomta ligger, i tillegg til hall og stadionanlegg, også klubbhus og treningsbaner.
[[Fil:Bryne Stadion.jpg|thumb|Bryne Stadion.]]
Bryne FK jobba fra 2005 til 2008 med å bygge et nytt stadion ved navn Jæren Arena, et intimt anlegg med 8866 seter som til slutt blei lagt til industriområdet Håland, nord for Bryne, etter at det viste seg vanskelig å det la det bygges stadion i Nedremarka (Ree). Planene på Håland blei skrinlagt i mai 2008 pga. kostnadsoverskridelser. Grunnarbeidene på tomta var da ferdige.
 
Klubben har sidenefter det bleiblev klart at Jæren Arena ikke komblev til å bli realisertrealiseret, jobba med å utarbeide dagens tomt. En ser for seg å bygge et nytt stadion der dagens treningsanlegg ligger. Utbyggingen er tenkt trinnvis, i første byggetrinn inngår ny hovedtribune på den ene langsiden, med tilhørende garderober, presseområde og andre fasiliteter. Trinn to, tre og fire, med oppgradering av motsatt langside og de to kortsidene, vil eventuelt komme etterhvert. Prislappen på første byggetrinn er 50 millioner kroner.
 
I ei pressemelding i forbindelse med avsløringa av planene, het det: – Klubben har mottatt betydelig sponsorstøtte for anlegget, og er i konstruktiv dialog med banker om lånefinansiering innenfor den rammen som er forsvarlig med utgangspunkt i forventede merinntekter.
På det ekstraordinære styremøtet 20. oktober, vil en be om fullmakt til å etablere nytt stadion på bane 2 og 3, samt fullmakt til å ta opp pantelån for stadionbygging.
 
== SesongenSæson 2007 ==
Klubben endte i [[2006]] på sjette plasspladsen i [[1. divisjondivision fotballfodbold for herrer|mænd (Adecco-ligaen]]) etterefter en skuffende sesongsæson, som kulminertekulminrede med at [[Magnus Johansson]] trakktrak segsig fra stillingen som hovedtrenerhovedtræner. Hans Olav Frette tok overovertog ansvaret utefter sesongensæsonafslutning.
 
==SesongenSæson 2008==
 
Etter flere forsterkninger og et styrket sportsligapparat før 2008-sesongen skulle Bryne kjempe i toppen av Adecco-ligaen denne sesongen da det var hele tre plasser med direkte opprykk. [[Rolf Teigen]] ble hentet inn som hovedtreneren som skulle bringe Bryen opp i det gjeveste selskap, sammen med ham hadde klubbe også [[Frode Olsen]] (sportsjef), [[Kurt Hegre]] (keepertrener) og [[Erik Fuglestad]] (spillerutvikler). Sesongen 2008 har i store deler av sesongen vært en kamp i bunnstriden. Forventningene var større både blant spillere og tilhengere, og klubben måtte kutte i budsjettet pga. tapte inntekter som følge av den svake sesongen.
[[2. september]] [[2008]] ble sportssjef Frode Olsen sparket, like etter ble keepertrener Kurt Hegre permittert på grunn av anstrengt økonomi. I tillegg forsvant høytlønnede [[Håvard Sakariassen]] til [[Glimt]]. Flere har kritisert styret og trener Rolf Teigen for den svake sesongen, men spillerne har utad støtta trenerapparatet, og selv tatt selvkritikk. Blant annet skrev sportsleder i Stavanger Aftenblad Øyvind Ellingsen at «Rolf Teigen må gå».
 
==SesongenSæson 2009==
[[Fil:Mons Ivar Mjelde.JPG|thumb|Mons Ivar Mjelde er Brynes hovedtrenerhovedtræner. {{Byline|Jarle Vines}}]]
Den [[1. juni]] [[2009]] bleblev [[Mons Ivar Mjelde]] klar som ny Bryne trenertræner etterefter at [[Rolf Teigen]] fikkfik sparkensparket [[19. mai]] [[2009]].
 
[[Kategori:Fodboldklubber i Norge]]
18.612

redigeringer

Navigationsmenu