Forskel mellem versioner af "Bryne Fotballklubb"

Spring til navigation Spring til søgning
7 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
mere fordanskning
m (mere fordanskning. absolut ikke færdig endnu)
m (mere fordanskning)
{{uoversat|norsk}}
{{slet}}
'''Bryne Idrettslag''' er en norsk fodboldklub som blev stiftet [[10. april]] [[1926]]. Det var kun fodbold som blev spillet de første 10 år, senere også friidrætatletik. Den første obligatorisketællende kamp blev spillet mod nabobyen [[Klepp]] i [[1929]], og endte 4-4. I [[1991]] ændrede Bryne IL struktur. Fodboldafdelingen blev en selvstændig klub, og fra det tidspunkt kaldet Bryne FK.
 
Klubbens største meritter er [[Norske mesterskaber i fodbold for herrer|cupsejren]] i [[1987]] etterefter mål avaf trønderen [[Kolbjørn Ekker]], og seriesølvligasølv i [[1980]] og [[1982]]. Klubben spillede i 1. division fra [[1976]] til [[1988]]. Klubben rykkede op til eliteserien i [[1999]], men rykkede igen ned til 1. division i [[2003]].
 
I 2006 blev mangemillionæren [[Tore Lie]] ny hovedsponsor for Bryne, gennem selskabet [[Otium]]. Aftalen havde en værdi på 3,6 millioner norske kroner over en treårig periode.
 
== Stadion ==
Brynes stadion hedder Bryne stadion og har en tilskuerkapacitet på 10.000 (2.507 sæder), begrænset til {{formatnum:3500}}. Publikumsrekorden blev sat i 1977 mod ærkerivalen Viking. Under kampen var der 14.500 tilskuere på stadionet. I det nuværende stadion ligger en fodboldhal, Jærhallen, med de målene 45 x 70m. Hallen er en stålkonstruktion med PVC-belægning. På tomta ligger, i tilleggudover tilen hal hall og stadionanleggstadionanlæg, også klubbhus og treningsbaner.
[[Fil:Bryne Stadion.jpg|thumb|Bryne Stadion.]]
Bryne FK jobba fra 2005 til 2008 med at bygge et nyt stadion ved navn Jæren Arena, et intimt anlæg med 8866 sæder som til slut blev lagt til industriområdet Håland, nord for Bryne, etterefter at det viste sig vanskelig at det la det bygges stadion i Nedremarka (Ree). Planene på Håland blei skrinlagt i mai 2008 pga. kostnadsoverskridelser. Grunnarbeidene på tomta var da ferdigefærdige.
 
Klubben har efter det blev klart at Jæren Arena ikke blev realiseret, jobbaarbejdet med åat utarbeideudarbejde dagens tomt. En ser for seg å bygge et nyttnyt stadion der dagens treningsanleggtræningsanlegg ligger. UtbyggingenUdbyggingen er tenkttænkt trinnvistrinvis, i første byggetrinnbyggetrin inngårindgår ny hovedtribune på den ene langsiden, med tilhørende garderober, presseområde og andre fasiliteterfaciliteter. TrinnTrin to, tre og fire, med oppgraderingopgradering avaf motsattmodsat langside og de to kortsidene, vil eventuelt komme etterhvert. Prislappen på første byggetrinnbyggetrin er 50 millioner kroner.
 
I eien pressemeldingpressemeddelelse i forbindelse med avsløringaafsløring avaf planene, hethed det: – Klubben har mottattmodtaget betydelig sponsorstøtte for anleggetanlægget, og er i konstruktiv dialog med banker om lånefinansiering innenforindenfor den rammen som er forsvarlig med utgangspunktudgangspunkt i forventede merinntektermerintægter.
 
I første byggetrinnbyggetrin inngåringår også flomlys, undervarme og kunstgrasbanekunstgræsbane. KunstgrasbanenKunstgræsbanen har vaktvagt oppsiktoppsigt, ikke minstmindst fordi Bryne ligger i det som tradisjonelttraditioonelt har værtværet et avaf de sterkestestærkeste jordbruksområdajordbrugsområder i landet, og fordi dagens naturgrasmatte er blantblandt de bestebedste i landet. En har forsvart beslutninga med at anleggetanlægget skal kunne brukes av flest mulig, og at et nytt stadion vil bygges der dagens treningsanleggtreningsanlæg, der breddeavdelingabreddeafdelingrn i hovedsak trenertræner.
På det ekstraordinære styremøtet 20. oktober, vil en be om fullmaktfuldmagt til åat etablere nyttnyt stadion på bane 2 og 3, samt fullmaktfuldmagt til åat taoptaget oppet pantelån for stadionbygging.
 
== Sæson 2007 ==

Navigationsmenu