Peter Lundin: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
indsat reference til artikel om dom i injuriesagen
Linje 15: Linje 15:
I 2008 blev Peter Lundin gift i fængslet, men da det kom frem i pressen, at han havde en anden kvinde, ville den nygifte kvinde skilles efter at have været gift i 11 dage.<ref>http://politiken.dk/indland/article580954.ece Peter Lundins kone vil skilles</ref>
I 2008 blev Peter Lundin gift i fængslet, men da det kom frem i pressen, at han havde en anden kvinde, ville den nygifte kvinde skilles efter at have været gift i 11 dage.<ref>http://politiken.dk/indland/article580954.ece Peter Lundins kone vil skilles</ref>


I 2009 sagsøgte Peter Lundin [[Pia Kjærsgaard]], for at kalde ham for afstumpet i [[TV2]]'s morgen-tv. Han krævede 100.000 kr. i erstatning, der bliver afsagt dom i sagen d. [[4 marts]] [[2010]], som han tabte.
I 2009 sagsøgte Peter Lundin [[Pia Kjærsgaard]], for at kalde ham for afstumpet i [[TV2]]'s morgen-tv. Han krævede 100.000 kr. i erstatning, der bliver afsagt dom i sagen d. [[4 marts]] [[2010]], som han tabte <ref>[http://politiken.dk/indland/article916026.ece - Peter Lundin taber injurie-sag til Pia Kjærsgaard]</ref>.





Versionen fra 4. mar. 2010, 16:51

Peter Lundin (Peter Kenneth Bostrøm Lundin, senere skiftet til Bjarne Skounborg) (født 15. februar 1971) er en dansk-amerikaner, der ved et nævningeting er idømt livsvarigt fængsel for at have dræbt og parteret sin samlever (Marianne Pedersen) og dennes to drenge (Brian og Dennis) i et hus på Nørregårdsvej i Rødovre den 16. juni 2000. De parterede lig er trods omfattende eftersøgninger aldrig blevet fundet. Hans far Ole Lundin blev i forbindelse med sagen fængslet og senere dømt for at have tilegnet sig op mod 200 ejendele, som tilhørte den dræbte samlever.

Peter Lundin er tidligere idømt 20 års fængsel (senere nedsat til 15 år) i USA for at have dræbt sin mor ved kvælning den 7. april 1991 og begravet hende på en sandstrand ved Cape HatterasUSA's østkyst. Han blev benådet efter at have afsonet ca. 7 år af straffen. Hans far, Ole Lundin, blev idømt 1 års fængsel for medvirken til drabet og for at dække over det.

Under afsoningen af denne dom blev Peter Lundin i 1994 interviewet i dansk tv. Under interviewet havde han farvet den ene side af ansigtet sort og den anden hvid, for at symbolisere det gode og det onde. I forbindelse med dette interview tildeltes han af lægen Sten Levander 39 ud af 40 mulige point på en skala der bruges til at måle graden af psykopati. Han karakteriseres altså som udpræget psykopat.

Ved rettens behandling af mordsagen fra Rødovre fremlagdes en erklæring fra Retslægerådet, ifølge hvilken Peter Lundin ikke lider af sindssyge, hvorfor han findes egnet til almindelig straf, dvs. forvaring (tidligere betegnet som psykopatforvaring) eller tidsbestemt straf. Anklagemyndigheden krævede tidsbestemt straf, fordi en sådan efter praksis betyder længere afsoningstid end forvaring, og nævningene fulgte anklagemyndighedens begæring.

Under afsoningen anlagde Peter Lundin, der nu kalder sig Bjarne Skounborg, sag mod dagbladet Information for at omtale ham som "psykopat". Denne sag tabte han.

Ved retten i Glostrup blev han den 21. august 2006 idømt en tillægsstraf på 40 dages fængsel for at være i besiddelse af 92,7 gram hash i Anstalten ved Herstedvester.

I 2007 blev Peter Lundin overført til Statsfængslet Østjylland ved Horsens.[1]

I 2008 blev Peter Lundin gift i fængslet, men da det kom frem i pressen, at han havde en anden kvinde, ville den nygifte kvinde skilles efter at have været gift i 11 dage.[2]

I 2009 sagsøgte Peter Lundin Pia Kjærsgaard, for at kalde ham for afstumpet i TV2's morgen-tv. Han krævede 100.000 kr. i erstatning, der bliver afsagt dom i sagen d. 4 marts 2010, som han tabte [3].


Se også


Kilder

Eksterne henvisninger