Skjorte: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjerner reklamelink
Alecs.bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ht:Chemiz
Linje 31: Linje 31:
[[gn:Kamisa'i]]
[[gn:Kamisa'i]]
[[he:חולצה]]
[[he:חולצה]]
[[ht:Chemiz]]
[[id:Kemeja]]
[[id:Kemeja]]
[[it:Camicia]]
[[it:Camicia]]

Versionen fra 8. mar. 2010, 18:06

En skjorte

En skjorte er en beklædningsgenstand som dækker overkroppen. Typisk lukkes en skjorte foran, og typisk med knapper. En skjorte benyttes ofte sammen med bukser eller et jakkesæt.

Skjorter fås i mange kvaliteter. Normalt laves de fineste skjortekvaliteter i ægyptisk 2’ply bomuld, som giver skjorten er flot glans og som gør at skjorten krøller mindre når den bruges. Selve sykvaliteten er også vigtig i forhold til skjortens levetid, når der sys med tætte sting i en tråd der ikke krymper, så holder både skjorten og pasformen længere, ligesom at hvis knapperne isyes med krydssting, så er der mindre risiko for at knapperne falder af.

Skjorter kommer med mange forskellige kraver og manchetter. Med hensyn til kraver er de mere gængse og klassiske ”french cut away” og ”Italian collar”, og med hensyn til manchetter er det en normal manchet eller en fransk dobbelt manchet, hvor der skal anvendes manchetknapper for at lukke manchetten.


TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.