Billy Cobham: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 3: Linje 3:
som bl.a. bestod af musikere som [[Michael Brecker]] og [[Randy Brecker]].
som bl.a. bestod af musikere som [[Michael Brecker]] og [[Randy Brecker]].


I 1970 fik han en invitation til at blive medlem af ''Mahavishnu Orchestra'' , der var ledet af guitaristen [[John McLaughlin]], hvor han skabte en hel ny måde at spille trommer på som på dette tidspunkt var uhørt. Cobham forlod orkestret i 1973, og dannede sit eget orkester, som lavede en lang række plader. Cobham anses som en af trommespillets store tekniske virtuoser i den elektriske [[jazz]], og er kendt for sit store arsenal af trommer og bækkener, og magtfulde [[groove]]s og [[trommesolo]]er i denne stil.
I 1970 fik han en invitation til at blive medlem af ''Mahavishnu Orchestra'' , der var ledet af guitaristen [[John McLaughlin]], hvor han skabte en hel ny måde at spille trommer på som på dette tidspunkt var uhørt. Cobham forlod orkestret i 1973, og dannede sit eget orkester, som lavede en lang række plader. Cobham anses som en af trommespillets store tekniske virtuoser i den elektriske jazz , og er kendt for sit store arsenal af trommer og bækkener, og magtfulde groove´s og trommesoloer i denne stil.


{{musikerstub}}
{{musikerstub}}

Versionen fra 29. mar. 2010, 22:29

Billy Cobham

William "Billy" Cobham (født d. 16. maj 1944 i Panama) er en trommeslager, komponist og orkesterleder. Cobham flyttede som ganske lille til New York, hvor han studerede på High School of Music and Art. Sidst i 1960'erne begyndte han at akkompagnere pianisten Horace Silver i dennes sekstet. Cobham var med til at danne fusionsbandet Dreams , som bl.a. bestod af musikere som Michael Brecker og Randy Brecker.

I 1970 fik han en invitation til at blive medlem af Mahavishnu Orchestra , der var ledet af guitaristen John McLaughlin, hvor han skabte en hel ny måde at spille trommer på som på dette tidspunkt var uhørt. Cobham forlod orkestret i 1973, og dannede sit eget orkester, som lavede en lang række plader. Cobham anses som en af trommespillets store tekniske virtuoser i den elektriske jazz , og er kendt for sit store arsenal af trommer og bækkener, og magtfulde groove´s og trommesoloer i denne stil.

MusikSpire
Denne musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi