Forskel mellem versioner af "Bill Evans"

Spring til navigation Spring til søgning
97 bytes fjernet ,  for 11 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Bill William Evans''' ([[16. august]] [[1929]] i [[Plainfield]] , [[New Jersey]] - [[15. september]] [[1980]] i [[New York]] ) .
 
FødtBill i Plainfield, N.J. i 1929 ogEvans begyndte at studere musik som 6 -årig., Startedeførst som klassisk pianist, men begyndtegik siden over seneretil at spille jazzjazzklaver. pianoHan udviklede en fuldstændig unik lyd gennem sit harmoniske, melodiske spil, der var baseret på store blok-akkorder, klodser, perfekt anslag og lyriske fraseringer, kombineret med moderat swing og melankolske toner.
 
Bill Evans fungerede både som pianist og komponist frem til sin alt for tidlige død i 1980. Han er nok mest kendt for sin medvirken på det berømte Miles Davis -album "[[Kind of Blue]]" fra 1959, samt hanssin medvirken på albummet "Waltz for Debbie" fra 1964 med bl.a. den svenske sangerinde Monica Zetterlund , men brugte størstedelen af sin tid på at spille triojazz med bas og trommer.
Bill Evans var en af de mest inflydelsesrige jazzpianister nogensinde. Han udviklede en fuldstændig unik lyd gennem sit harmoniske, melodiske spil, der var baseret på store blok-akkorder, klodser, perfekt anslag og lyriske fraseringer, kombineret med moderat swing og melankolske toner.
 
Bill Evans fungerede både som pianist og komponist frem til sin alt for tidlige død i 1980. Han er nok mest kendt for sin medvirken på det berømte Miles Davis album "[[Kind of Blue]]" fra 1959, samt hans medvirken på albummet "Waltz for Debbie" fra 1964 med bl.a. den svenske sangerinde Monica Zetterlund , men brugte størstedelen af sin tid på at spille triojazz med bas og trommer.
Fra [[1959]] til [[1961]] ledede han sin første trio med bassisten [[Scott LaFaro]] og trommeslageren [[Paul Motian]].
 
Lafaro døde dog i et tragisk biluheld i 1961, hvilket fuldstændig slog benene væk under Evans, og han spillede ikke offentligt igen før året efter, hvor Chuck Israels overtog LaFaros rolle som bassist.
 
Bill Evans regnes i dag for at være en af de allerstørste og mest indflydelsesrige jazzpianister nogensinde, og vi danskere kan være stolte af, at han har spillet med folk som [[NHØP]] og [[Alex Riel]] bl.a. i det gamle Montmartre.
 
Se / hør Bill Evans her: [http://www.youtube.com/watch?v=a2LFVWBmoiw YouTube]
Anonym bruger

Navigationsmenu