Forskel mellem versioner af "Værløse"

Spring til navigation Spring til søgning
30 bytes fjernet ,  for 10 år siden
Kunne misforstås som at Hærens Flyvetjeneste flyttede fra Værløse til Karup.
(Opdatering af indbyggertal)
(Kunne misforstås som at Hærens Flyvetjeneste flyttede fra Værløse til Karup.)
'''Værløse''' er en by i [[Nordsjælland]] med 12.519 indbyggere ([[2009]]).<ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref> Byen ligger i [[Furesø Kommune]] og var før [[2007]] det administrative center for [[Værløse Kommune]]. Engang hed den '''Lille Værløse''', fordi [[Kirke Værløse]] var den store by, og [[stationsby]]en Værløse den lille. Men i [[1990'erne]] blev [[præfiks]]et "lille" strøget fra byskiltene. Byen tilhører [[Region Hovedstaden]].
 
Værløse er måske mest kendt fra [[vejrudsigt]]en, idet [[Flyvestation Værløse]] indtil 2007 indgik i [[DMI]]'s meldeområder, og det kan minde om navnet ''Vejrløse''. [[Politiken|Dagbladet Politikens]] spalte ''[[At tænke sig]]'' (ATS) havde dog også en anden navneform, nemlig ''Geværløse'', som også har relation til flyvestationen, da dens [[Eskadrille]] 721 i 2004 flyttede væk fra [[Sjælland]] til [[Flyvestation Aalborg]] i [[Jylland|Nordjylland]] og Eskadrille 722, samt [[HærensSøværnets Flyvetjeneste]] ogflyttede til [[SøværnetsFlyvestation FlyvetjenesteKarup]], i [[2003]]-[[2004Midtjylland]] flyttede tili [[Flyvestation Karup2003]] i -[[Midtjylland2004]].
 
Følgende bygninger er særlige for byen: [[Værløsehallen]], som er et resultat af et unikt frivilligt arbejde i starten af [[1960'erne]]. [[Værløse Kirke]], der er en moderne sognekirke i et tidløst design. [[Værløse Bibliotek]], et moderne [[folkebibliotek]], der også anvendes som mødested for [[byråd]]et. Byen er desuden omgivet af tre store søer: [[Furesøen]], [[Farum Sø]] og [[Søndersø (Nordsjælland)|Søndersø]] - der alle er omkranset af store skove, herunder især [[Hareskoven]]. Ved Furesøen ligger byens badestrand [[Furesøbad]] som et naturligt supplement til [[Værløse Svømmehal]]. På det kulturelle område har Værløse bl.a. fostret to musikere: [[Nik & Jay]] som fik årets hit [[2003]], der findes kunst i [[Skovhuset]], teater på [[Syvstjernescenen]] og film i [[Værløse Bio]] som blev kåret som [[Årets biograf]] [[1991]].

Navigationsmenu