Pima: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Bobby (diskussion | bidrag)
m link redigeret
Bobby (diskussion | bidrag)
m link redigeret
Linje 1: Linje 1:
'''Pima-apacher''' - nord amerikansk stamme af Uto-Aztecan sprogfamilien i det sydvestlige kulturelle område, som lever i [[Salt River]] og [[Gila River]] (floden) dalen i den sydlige [[Arizona]], [[USA]]. Traditionelt, Pima levede tæt ved flodens bred og dyrkede landbrug. Deres landbrugsmetoder adskiltes skarpt fra andre [[indianere]] i de Forenede Stater. Pima, for eksempel, gravede vandings kanaler ved at bruge treværktøj. De levede i landsbyer styret af en valgt høvding. Deres hjem var enkelt familie huse, bygget af mudder og halm. Den første kontakt som stammen havde med europæere var med Jesuit missionæren [[Eusebio Francisco Kino]] i [[1697]]. På den tidspunkt var deres antal omkring 4000 mennesker. I [[1990]] var de 14.431, og de fleste af dem lever i [[Salt River-reservatet]] og [[Gila River-reservatet]].
'''Pima-apacher''' - nord amerikansk stamme af Uto-Aztecan sprogfamilien i det sydvestlige kulturelle område, som lever i [[Salt River]] og [[Gila River]] (floden) dalen i den sydlige [[Arizona]], [[USA]]. Traditionelt, Pima levede tæt ved flodens bred og dyrkede landbrug. Deres landbrugsmetoder adskiltes skarpt fra andre [[indianere]] i de Forenede Stater. Pima, for eksempel, gravede vandings kanaler ved at bruge treværktøj. De levede i landsbyer styret af en valgt høvding. Deres hjem var enkelt familie huse, bygget af mudder og halm. Den første kontakt som stammen havde med europæere var med Jesuit missionæren [[Francisco Eusebio Kino]] i [[1697]]. På den tidspunkt var deres antal omkring 4000 mennesker. I [[1990]] var de 14.431, og de fleste af dem lever i [[Salt River-reservatet]] og [[Gila River-reservatet]].


==Kilde/Ekstern henvisning==
==Kilde/Ekstern henvisning==

Versionen fra 18. okt. 2005, 12:11

Pima-apacher - nord amerikansk stamme af Uto-Aztecan sprogfamilien i det sydvestlige kulturelle område, som lever i Salt River og Gila River (floden) dalen i den sydlige Arizona, USA. Traditionelt, Pima levede tæt ved flodens bred og dyrkede landbrug. Deres landbrugsmetoder adskiltes skarpt fra andre indianere i de Forenede Stater. Pima, for eksempel, gravede vandings kanaler ved at bruge treværktøj. De levede i landsbyer styret af en valgt høvding. Deres hjem var enkelt familie huse, bygget af mudder og halm. Den første kontakt som stammen havde med europæere var med Jesuit missionæren Francisco Eusebio Kino i 1697. På den tidspunkt var deres antal omkring 4000 mennesker. I 1990 var de 14.431, og de fleste af dem lever i Salt River-reservatet og Gila River-reservatet.

Kilde/Ekstern henvisning