Forskel mellem versioner af "Lundeborg"

Spring til navigation Spring til søgning
253 bytes fjernet ,  for 11 år siden
m
Opdaterer antal indbyggere til 2010-tal, rydder op i en tidligere meget sjusket redigering samt fjerner POV og Facebook-"bekræftelse"
m (sydøstfyn som henvisning)
m (Opdaterer antal indbyggere til 2010-tal, rydder op i en tidligere meget sjusket redigering samt fjerner POV og Facebook-"bekræftelse")
|float=right
}}
'''Lundeborg''' er en lille havneby på [[Sydøstfyn]] med 440 indbyggere ([[pr. 2010]])<ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref>, i [[Oure Sogn]] og [[Gudme Herred]], grundlagt som havneplads af [[Niels Frederik Bernhard Sehested]] til [[Broholm]] i håbet om at etablere en [[købstad]] præcis midtvejs mellem [[Nyborg]] og [[Svendborg]]. Den befinder sig i [[Svendborg Kommune]] og tilhører [[Region Syddanmark]].
 
med 433 indbyggere ([[2009]]) <ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref>, beliggende på det østlige [[Fyn]]<ref>http://maritimt.dk/?q=node/90 Koordinater</ref>. Den befinder sig i [[Svendborg Kommune]] og tilhører [[Region Syddanmark]]. Om sommeren sejler der en cykelfærge fra Lundeborg til [[Lohals]] på [[Langeland]]. [[Lundeborg Kirke]] er anneks til [[Oure Kirke]] og [[Vejstrup Kirke (Svendborg Kommune)|Vejstrup Kirke]], de 3 kirker har fælles [[præst]].
 
Lundeborg har en helt særlig sydfynsk charme og levende aktivitet - som bekræftes af siden på [http://www.facebook.com/group.php?gid=27502231076&ref=ts Facebook]
 
Byen optræder også i sangen "Lundeborghymnen" i strofen: "''Er du trist og har du sorg i sinde, så tag med mig ned til Lundeborg''", skrevet af [[Ove Bager]].

Navigationsmenu