Discountbutik: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Småret
SieBot (diskussion | bidrag)
Linje 32: Linje 32:
[[ko:할인점]]
[[ko:할인점]]
[[pl:Dyskont]]
[[pl:Dyskont]]
[[ru:Дискаунтер (магазин)]]
[[ru:Магазин низких цен]]
[[simple:Discount store]]
[[simple:Discount store]]
[[sv:Lågprisvaruhus]]
[[sv:Lågprisvaruhus]]

Versionen fra 19. apr. 2010, 05:09

Lidl er en discountbutik

Discountbutik er en butik, hvor det primære salgsparameter er en lav pris. Discountbutikker har et begrænset varesortiment, da man for at øge omsætningen og minimere lageromkostningerne sælger hurtigt omsættelige varer. For at minimere omkostningerne er butikkerne ofte indrettet spartansk, og varer sælges nogle gange direkte fra paller og papkasser. Discountbutikker indgår som regel i butikskæder, da man på den måde kan opnå nogle stordriftsfordele i forbindelse med indkøb og markedsføring.

De første discountbutikker kom til Danmark sidst i 1970erne, hvor den tyske kæde af Aldi-butikker åbnede de første butikker i Danmark. I 1981 åbnede den første Fakta-butik (ejet af Coop Danmark) og den første Netto-butik (ejet af Dansk Supermarked).

Kæder af discountbutikker

Stordriftsfordele er en vigtig del af filosofien ved discountbutikker, og de indgår derfor næsten altid i butikskæder. Disse kæder arbejder ofte på yderligere ekspansion for at kunne opnå endnu flere stordriftsfordele. Eksempler på kæder af discountbutikker i Danmark er:

Se også