Forskel mellem versioner af "Under Byen"

Spring til navigation Spring til søgning
85 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
ingen redigeringsopsummering
[[Fil:UnderByen.jpg|thumb|250px|Under Byen-koncert på [[Vega (København)|Vega]]]]
Det danske band Under Byen kombinerer i deres musik, bevægelser fra den poppede rytmiske musik med den mere avantgardistiske kompositionsmusik.
'''Under Byen''' er et dansk band, der spiller poetisk pop med elementer fra [[jazz]], [[folkemusik]], [[elektronisk]] og klassisk musik. Bandet er kendt for den meget følsomme sang og de langsomme, stemningsopbyggende numre, der ofte går fra stille mystik til voldsom orgasmisk electronicaeksplosion.
Med dansksprogede tekster og en instrumentering, der bl.a. består af 2 trommerslagere, violin, cello og elektrisk forvrænget sav, sammanblander [Under Byen] klassiske lyde med insisterende støjflader og efterlader et udtryk, der er umiskedeligt bandets eget musikalske univers.
Gruppen har udgivet 4 studiealbums, som på forskellig vis udfordrer og forfører lytteren.
 
Debutalbummet fra [[1999]], ''KystKYST'' blev anmelderrost, især på grund af bandets evne til at skabe en særegen stil. Det følgende album, ''Det er mig der holder træerne sammen'' fra [[2002]] var bandets egentlige gennembrud udenfor [[Århus]], eller i al fald [[Danmark]]. Albummet2010 blevalbummet genudgivet“ALT udenforER DanmarkTABT” er Under Byens til dato mest nøgterne titel. Lyden er mere rå, primal og lige på. Instrumenterne står tendentielt frem i 2004deres rene uformidlede materialitet, hvor musik bliver at forveksle med konkret lyd.
Under Byen har ingen guitarer, lydbilledet er i stedet domineret af [[klaver]], [[cello]], [[violin]], distortion-sav, [[orgel]], [[trommer]] og [[percussion]]. Sangteksterne er på dansk.
 
Debutalbummet fra [[1999]], ''Kyst'' blev anmelderrost, især på grund af bandets evne til at skabe en særegen stil. Det følgende album, ''Det er mig der holder træerne sammen'' fra [[2002]] var bandets egentlige gennembrud udenfor [[Århus]], eller i al fald [[Danmark]]. Albummet blev genudgivet udenfor Danmark i 2004.
 
Under Byen trækker inspiration fra meget forskellige kilder. Forsangeren [[Henriette Sennenvaldt]] er citeret for at hendes inspiration blandt andet var fra trafikken. Bandet har ikke samlet udtalt sig om musikalsk inspiration, men enkeltmedlemmer har afsløret, at de selv sætter pris på navne som [[Stina Nordenstam]], [[Björk]], [[Tori Amos]], [[Sigur Rós]], [[Tom Waits]], [[Mogwai]], [[Mark Hollis]] og [[Talk Talk]]. Den virkelig opmærksomme lytter vil måske være i stand til at høre inspirationen fra disse bands i Under Byens numre.
 
I 2003 stod Under Byen for musikken til teatergruppen [[Von Baden]]s forestilling [[Der Totmacher]].
 
== Bandmedlemmer ==
* [[Morten Svenstrup]], cello
* [[Anders Stochholm]], guitar og harmonika
 
* [[Rasmus Kjær Larsen]], Klaver
=== Tidligere medlemmer ===
* [[Thorbjørn Krogshede]], klaver, orgel, basklarinet og komposition
Anonym bruger

Navigationsmenu