Forskel mellem versioner af "22. november"

Spring til navigation Spring til søgning
11 bytes fjernet ,  for 17 år siden
Berlin, Tyskland -> Berlin ; at udøve grov vold -> at øve grov vold ; Johanne Louise Heiberg -> Johanne Luise Heiberg
m (stavefejl)
(Berlin, Tyskland -> Berlin ; at udøve grov vold -> at øve grov vold ; Johanne Louise Heiberg -> Johanne Luise Heiberg)
 
'''Begivenheder'''
*[[1906]] - På en international radio-telegraf kongres i [[Berlin, Tyskland,]] bliver det vedtaget at bruge [[SOS]] (...---...) som bogstaverne for det internationale nødråbskald.
*[[1908]] - Danmark vinder en fodboldlandskamp mod Frankrig med hele 17-0. Den store sejr var i adskillige år verdensrekord i største sejr. Sophus ”Krølben” Nielsen scorede 10 af de danske mål - og også det var rekord for antal mål scoret af én spiller i samme kamp. Sophus Krølbens rekord holdt helt til 2001, hvor Australien slog Amerikansk Samoa med 31-0 og Archie Thompson scorede hele 13 mål.
*[[1955]] - En historisk dag i popmusikkens historie. Pladeselskababet RCA betaler den uhørte sum af 25.000 $ til Sam Philips i Memphis for rettighederne til musikken af en vis lastvognschauffør fra Tupelo i Mississippi - Elvis Presley. Elvis’ manager Tom Parker sørgede desuden for, at der blev givet en ekstra bonus på 5.000 $ til en pink Cadillac til Elvis’ mor.
*[[1981]] - I Spanien dør en 20-årig mand af madforgiftning - som offer nr. 200 i en madolieskandale. Skandalen havde i et halvt år rystet Spanien, hvor i alt 17.000 blev ramt af forgiftning.
*[[1986]] - Mike Tyson (USA) bliver den hidtil (1997) yngste verdensmester i sværvægtsboksning, da han i en alder af 20 år og 144 dage vinder WBC-titlen ved i Las Vegas, USA, at slå Trevor Berbick.
*[[1990]] - Storbritanniens premierminister, den konservative Margaret Thatcher, meddeler overraskende, at hun går af, efter mere end 11 år som premierminister. Hun blev af sine partifæller tvunget til at gå af efter dårlige opinionstal for de konservative, viste det sig senere. Den 47 årige finansminister John Major blev ny premierminister.
*[[1991]] - EU indgår en associeringsaftale med Polen, Tjekkoslovakiet og Ungarn.
*[[1993]] - Højesteret skærper dommen over for de ansvarlige for “Scandinavian''Scandinavian Star”Star'' skibskatastrofen i april 1990, hvor 158 omkom under en brand. Højesteret idømte rederiejer Henrik Johansen, direktør Ole B. Hansen og kaptajn Hugo Larsen hver 6 måneders fængsel. Det var en væsentlig skærpelse af Sø- og Handelsrettens dom fra året før, hvor de tre havde fået 40 til 60 dages hæfte.
*[[1994]] - En 31-årig bosnier, Refic Saric, idømmes ived Østre Landsret 8 års fængsel for krigsforbrydelser i det tidligere Jugoslavien. I en kroatisk fangelejr havde han som overfange været med til at udøveøve grov vold mod sine medfanger, hvoraf to var døde. Sagen var den første i verden mod en krigsforbryder fra det tidligere Jugoslavien.
 
'''Født'''
*[[1811]] - [[Franz von Liszt]], ungarsk-tyske komponist.
*[[1812]] - [[Johanne LouiseLuise Heiberg]], dansk skuespillerinde.
*[[1935]] - [[Freddy Fræk]], sanger.
*[[1950]] - [[Little Steven]], (Steve van Zandt) sanger og guitarist i Boston, USA.
Anonym bruger

Navigationsmenu