Ayutthaya: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Tilføjer: en, fr, gl, ja, nl, no, sl
m kat, typo
Linje 1: Linje 1:
Ayutthaya var hovedstad i Siam fra år ca. 1350 til år 1767.
'''Ayutthaya''' er en [[thailand]]sk by, som var hovedstad i Siam fra ca. [[1350]] til [[1767]].


I midten af 1300-tallet opstod et rige, der havde centrum i Ayutthaya. Det blev kaldt [[Siam]]. Det lykkes [[Siam]] at underlægge sig khmererne i det nuværende [[Cambodja]], og [[Siam]]s grænser blev flyttet længere mod vest og sydpå ad [[Malaccahalvøen]].
I midten af [[1300-tallet]] opstod et rige, der havde centrum i Ayutthaya. Det blev kaldt Siam. Det lykkes Siam at underlægge sig khmererne i det nuværende [[Cambodja]], og Siams grænser blev flyttet længere mod vest og sydpå ad [[Malaccahalvøen]].


Ayutthayas beliggenhed - tilstrækkeligt langt nede ad floden [[Chao Phraya]] til, at byen kunne modtage oceangående skibe - var fordelagtig, både for kontrol med riget og for handel med omverdenen. Nogle forskere mener, at byen Ayutthaya ved midten af 1600-tallet var verdens største.
Ayutthayas beliggenhed - tilstrækkeligt langt nede ad floden [[Chao Phraya]] til, at byen kunne modtage oceangående skibe - var fordelagtig, både for kontrol med riget og for handel med omverdenen. Nogle forskere mener, at byen Ayutthaya ved midten af [[1600-tallet]] var verdens største.


[[Bangkok]] afløste Ayutthaya som hovedstad i [[Siam]] i år 1767.
[[Bangkok]] afløste Ayutthaya som hovedstad i Siam i 1767.

[[Kategori:Thailandske byer]]


[[de:Ayutthaya]]
[[de:Ayutthaya]]

Versionen fra 21. okt. 2005, 14:20

Ayutthaya er en thailandsk by, som var hovedstad i Siam fra ca. 1350 til 1767.

I midten af 1300-tallet opstod et rige, der havde centrum i Ayutthaya. Det blev kaldt Siam. Det lykkes Siam at underlægge sig khmererne i det nuværende Cambodja, og Siams grænser blev flyttet længere mod vest og sydpå ad Malaccahalvøen.

Ayutthayas beliggenhed - tilstrækkeligt langt nede ad floden Chao Phraya til, at byen kunne modtage oceangående skibe - var fordelagtig, både for kontrol med riget og for handel med omverdenen. Nogle forskere mener, at byen Ayutthaya ved midten af 1600-tallet var verdens største.

Bangkok afløste Ayutthaya som hovedstad i Siam i 1767.