Forskel mellem versioner af "TV 2 Danmark"

Spring til navigation Spring til søgning
9 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m (Fjerner version 3897188 af Dansu75 (diskussion) ikke en linksamling for TV 2s programmer)
Daværende administrerende direktør for TV 2, [[Cristina Lage]], var erklæret modstander af en privatisering. Da kulturministeren i december 2002 udnævnte en ny bestyrelse, var det med et klart mandat om at forberede et salg.<ref>[http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=5366 TVnyt.com: “Brian Mikkelsen vred på TV 2 chef”]</ref> Der gik således ikke længe, før Cristina Lage valgte at forlade TV 2, efter at bestyrelsen havde afvist hendes forslag om en organisationsændring, der bl.a. medførte en fyring af den mere privatiseringsvenlige økonomidirektør [[Peter Parbo]].<ref>[http://www.tv-afdelingen.dk/nyheder.php?id=172 TV-Afdelingen.dk: “Lage ville af med Parbo”]</ref> I stedet blev Parbo indsat som ny administrerende direktør. Det blev betonet, at hans kontrakt ville ophøre, så snart salget af tv-stationen var gennemført, og der blev heller ikke indsat en ny økonomidirektør. Men det skulle vise sig, at privatiseringen ikke var så nært forestående, som der her blev givet udtryk for.
 
Regeringen satte officielt TV 2 til salg [[28. oktober]] [[2004]]. Efter klage fra lokal-tv-netværket [[TV Danmark]] pålagde [[Europa-Kommissionen|EU-kommisionen]] i [[2004]] TV 2 at betale en bod på 628 mio. kr. til den danske stat, som stationen angiveligt havde modtaget i ulovlig statsstøtte i form af [[licens]]. Sagen blev tilindbragt for [[EF-domstolen]] af TV 2 og [[Kulturministeriet]]. Sagen forventedes tidligst afgjort i [[2006]], men er stadig ikke afgjort. Derfor meddelte [[Regeringen Anders Fogh Rasmussen II|regeringen]] [[8. april]] [[2005]], at privatiseringen er sat i bero indtil videre.
 
Privatiseringsplanerne betød også, at TV 2 i 2004 for sidste gang modtog licensmidler. Siden har stationen udelukkende være finansieret af reklamesalg samt i mindre grad salg af programmer mv. Sidstnævnte sker via divisionen TV 2 World.
531

redigeringer

Navigationsmenu