Lyse nætter: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ikke helt lyse nætter
m sprogret
Linje 1: Linje 1:
Når [[solen]] ved [[midnat]] står mindre end 18° under [[horisont (geografi)|horisonten]], også kaldet [[astronomisk tusmørke]], går aftendæmringen over i morgendæmringen, og [[nat]]ten siges at høre til de '''lyse nætter'''. I [[Danmark]] fra ca. 5. maj til 8. august og med den største lysstyrke ved [[sommersolhverv]] den 21. juni, når solen står kun 11° under horisonten. Virkeligt lyse nætter, hvor det ikke bliver mørkt i [[zenith]] begynder (hved sommersolhverv) først på latituder
Når [[solen]] ved [[midnat]] står mindre end 18° under [[horisont (geografi)|horisonten]], også kaldet [[astronomisk tusmørke]], går aftendæmringen over i morgendæmringen, og [[nat]]ten siges at høre til de '''lyse nætter'''. I [[Danmark]] fra ca. 5. maj til 8. august og med den største lysstyrke ved [[sommersolhverv]] den 21. juni, når solen står kun 11° under horisonten. Virkeligt lyse nætter, hvor det ikke bliver mørkt i [[zenith]], begynder (ved sommersolhverv) først på nordlige latituder omkring 58-59°, hvor det ikke kun er lyst i nord, men over hele himlen. Forskellen mellem fx København og Oslo eller Stockholm er meget tydelig. Hvis det er en overskyet nat den 21. juni, bliver det helt mørkt i København, men ikke i Oslo.
nord om 58-59 hvor det ikke kun er lyst i nord men over hele himmlen. Forskællen mellem fx København og Oslo eller Stockholm er meget tydelig. Hvis det er en overskyed nat den 21. juni bliver det helt mørkt i København, men ikke i Oslo.



== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 5. maj 2010, 22:40

Når solen ved midnat står mindre end 18° under horisonten, også kaldet astronomisk tusmørke, går aftendæmringen over i morgendæmringen, og natten siges at høre til de lyse nætter. I Danmark fra ca. 5. maj til 8. august og med den største lysstyrke ved sommersolhverv den 21. juni, når solen står kun 11° under horisonten. Virkeligt lyse nætter, hvor det ikke bliver mørkt i zenith, begynder (ved sommersolhverv) først på nordlige latituder omkring 58-59°, hvor det ikke kun er lyst i nord, men over hele himlen. Forskellen mellem fx København og Oslo eller Stockholm er meget tydelig. Hvis det er en overskyet nat den 21. juni, bliver det helt mørkt i København, men ikke i Oslo.

Se også

Ekstern henvisning

Denne artikel stammer oprindelig fra Lexopen. Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af en anden tekst, bedes skabelonen venligst fjernet.