Sex and the City: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m robot Tilføjer: lb:Sex and the City
Linje 51: Linje 51:
[[ka:სექსი დიდ ქალაქში]]
[[ka:სექსი დიდ ქალაქში]]
[[ko:섹스 앤 더 시티]]
[[ko:섹스 앤 더 시티]]
[[lb:Sex and the City]]
[[lt:Seksas ir miestas]]
[[lt:Seksas ir miestas]]
[[mk:Сексот и градот]]
[[mk:Сексот и градот]]

Versionen fra 9. maj 2010, 20:42

Sex and the City er en amerikansk tv-serie om fire moderne og karismatiske kvinder i trediverne, der lever i New York i slutningen af 1990'erne.

Serien blev for første gang vist på amerikansk tv i 1998 og sluttede i 2004. I alt er der lavet 94 afsnit fordelt på 6 sæsoner.

Seriens hovedpersoner er Carrie Bradshaw, Charlotte York, Miranda Hobbes og Samantha Jones. Derudover møder vi i serien flere bi-personer. Blandt andre Mr. Big, Smith Jerrod, Stanford Blatch, Harry Goldenblatt, Steve Brady, Aleksandr Petrovskij og Aidan Shaw.

I serien følger vi Carrie Bradshaw, Charlotte York, Miranda Hobbes og Samantha Jones i deres spændende hverdag på Manhattan og i deres jagt på den eneste ene i byen der aldrig sover, New York. Mest når de er sammen, men også når de er hver for sig. Igennem de fire kvinders hverdags-dramaer og forliste forhold. Hovedpersonerne har hver deres særegne personlighed.

Carrie Bradshaw er forfatteren, den tænksomme af kvinderne, med sin helt egen, karakteristiske lettere luksusflippede stil. Hun er en anerkendt klummeskribent i "The New York Star" og betegner sig selv som værende en "sexual anthropologist".

Samantha Jones, som er den sexglade business-kvinde, som ejer sit eget pr-firma. Hun er ikke videre interesseret i faste forhold, dog får Smith Jerrod mod slutningen af serien blødt hende op.

Charlotte York arbejder på et galleri, hun er den søde og korrekte park-avenue prinsesse som så inderligt ønsker sig at stifte familie. Til sidst har vi

Miranda Hobbs, den hårdtarbejdende advokat. I serien får hun i øvrigt, som den eneste af kvinderne, en søn ved navn Brady.

På trods af kvindernes forskelligheder er de veninder med et tæt sammenhold, og de støtter altid hinanden i hårde tider. De ser allesammen godt ud og elsker dyre designervarer. Især Carrie - som har den helt karakteristiske fetich- et svimlende overforbrug af ekstravagant og lækkert fodtøj. Blandt hendes favoritmærker tælles Manolo Blahnik, Jimmy Choo og Christian Louboutin.

Senest er der blevet produceret en film med de fire veninder. Sex and the City - The Movie. Filmen som havde verdenspremiere i London d. 12. maj 2008, blev en kæmpesucces, og en opfølger er efter sigende på vej.

Hovedpersoner

Skabelon:Link FA