Isertoq: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot: automatisk teksterstatning: (-[[Kategori:By +{{Bosteder i Grønland}}\n[[Kategori:By); kosmetiske ændringer
pos + update
Linje 1: Linje 1:
'''Isortoq''', eller '''Isertoq''', er en [[bygd]] i [[Østgrønland]] beliggende ca. 100 km vest for [[Tasiilaq]] i [[Ammassalik Kommune]]. Isortoq betyder ”Det Tågede Hav”. Man sagde i gamle dage, at havet var så tåget at kajak roeren ikke kunne se sin pagaj, når han dyppede den i vandet. Bygden blev grundlagt i 1942, og er den mindste bygd i Ammassalik kommune med sine 70 indbyggere (Maj 2008), hvoraf de 13 erhverver sig ved fangst og fiskeri. Isortoq ligger nær ved indlandsisen, og er ofte start eller slutsted for ekspeditioner over indlandsisen.
'''Isortoq''', eller '''Isertoq''', er en [[bygd]] i [[Østgrønland]] beliggende ca. 100 km vest for [[Tasiilaq]] i den tidligere [[Ammassalik Kommune]]. Position: 65°32′55″N 38°58′30″W. Isortoq betyder ”Det Tågede Hav”. Man sagde i gamle dage, at havet var så tåget at kajakroeren ikke kunne se sin pagaj, når han dyppede den i vandet. Bygden blev grundlagt i 1942, og er den mindste bygd i Ammassalik kommune med sine 70 indbyggere (Maj 2008), hvoraf de 13 erhverver sig ved fangst og fiskeri. Isortoq ligger nær ved indlandsisen, og er ofte start- eller slutsted for ekspeditioner over [[indlandsisen]].
{{glgeostub}}




{{Bosteder i Grønland}}
{{Bosteder i Grønland}}


[[Kategori:Byer på Grønland]]
[[Kategori:Bygder på Grønland]]


[[ca:Isortoq]]
[[ca:Isortoq]]

Versionen fra 11. maj 2010, 23:16

Isortoq, eller Isertoq, er en bygd i Østgrønland beliggende ca. 100 km vest for Tasiilaq i den tidligere Ammassalik Kommune. Position: 65°32′55″N 38°58′30″W. Isortoq betyder ”Det Tågede Hav”. Man sagde i gamle dage, at havet var så tåget at kajakroeren ikke kunne se sin pagaj, når han dyppede den i vandet. Bygden blev grundlagt i 1942, og er den mindste bygd i Ammassalik kommune med sine 70 indbyggere (Maj 2008), hvoraf de 13 erhverver sig ved fangst og fiskeri. Isortoq ligger nær ved indlandsisen, og er ofte start- eller slutsted for ekspeditioner over indlandsisen.