Fin de siècle: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Opretter en {{kulturstub}} fra den norske no:Fin de siècle -- om tidsånden ved overgangen til 1900-tallet
 
Linje 1: Linje 1:
'''Fin de siècle''' ([[Fransk (sprog)|fr.]] "århundrede-afslutning"),
'''Fin de siècle''' ([[Fransk (sprog)|fr.]] "århundrede-afslutning"),
er et samlebegreb for tendenser af en vis [[mentalitet]] fra [[1800-tallet]]s slutning (o. 1890-1914), ofte anvendt for at beskrive en nyromantik{{bør uddybes}} som inden for [[kunst]] og [[litteratur]] behandlede angsten ved århundredeskiftet, [[dekadence]], almindelig træthed, [[nervøsitet]] og [[Spleen|livslede]]. Mentaliteten forbindes sædvanligvis også med [[symbolisme]]n.
er et samlebegreb for tendenser af en vis [[mentalitet]] fra [[1800-tallet]]s slutning (o. 1890-1914), ofte anvendt for at beskrive en nyromantik{{bør uddybes}} som inden for [[kunst]] og [[litteratur]] behandlede angsten ved århundredeskiftet, [[dekadence]], almindelig træthed, [[nervøsitet]] og [[Spleen|livslede]]. Mentaliteten forbindes sædvanligvis også med [[symbolisme (stilperiode)|symbolisme]]n.


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==

Versionen fra 18. maj 2010, 10:02

Fin de siècle (fr. "århundrede-afslutning"), er et samlebegreb for tendenser af en vis mentalitet fra 1800-tallets slutning (o. 1890-1914), ofte anvendt for at beskrive en nyromantik[bør uddybes] som inden for kunst og litteratur behandlede angsten ved århundredeskiftet, dekadence, almindelig træthed, nervøsitet og livslede. Mentaliteten forbindes sædvanligvis også med symbolismen.

Eksterne henvisninger


KulturSpire
Denne artikel om kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.