Mindretalsregering: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 12 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (robot Tilføjer: lt:Mažumos Vyriausybė)
No edit summary
For at kunne danne en mindretalsregering kræves, at flertallet i parlamentet ikke har manifesteret sit flertal under regeringsdannelsen - i [[Danmark]] [[dronningerunde]]n. Flertallet skal således acceptere, at et mindretal danner regering. Som oftest sker det dog blot ved passiv accept.
 
Mindretalsregeringer vil som oftest arbejde med et fast eller nogenlunde fast [[parlamentarisk grundlag]] bestående af et eller flere støttepartier, som sammen med regeringen udgør et flertal af mandaterne i parlamentet. Støttepartierne har ofte en del magt i forhold til regeringen, idet de til enhver tiltid kan stemme sammen med [[oppositionsparti]]erne og dermed bringe regeringen i mindretal, ligesom de også kan vælte mindretalsregeringen.
 
I et politisk system som det danske, hvor der er mange politiske partier, har man næsten udelukkende mindretalsregeringer. Den siddende [[Regeringen Lars Løkke Rasmussen|VK-regering]] er et eksempel, idet den kun har 70 mandater bag sig, men er afhængig af [[Dansk Folkeparti]]s 24 mandater for at mønstre et flertal.
Anonym bruger

Navigationsmenu