Lyngbyvej: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Ingen ændring i størrelsen ,  for 12 år siden
m
Området vest for Lyngbyvejen mellem [[Haraldsgade]], [[Studsgaardgade]] og [[Borthigsgade]] er en samling af 324 byggeforeningshuse, opført mellem 1905 og 1919 af Arbejdernes Byggeforening. Byggeforeningshusene i [[Lyngbyvejskvarteret]] er behandlet i bogen ''En landsby på Østerbro'' fra 1990.
 
[[Galle & Jessen]]s chokoladefabrik blev grundlagt i [[1872]], og [[EdwardEdvard Galle]] og [[Hans Jessen]] flyttede deres produktion af sukkervarer fra [[Store Kongensgade]] til Lyngbyvej i [[1884]]. I [[1999]]-[[200|00]] blev fabrikken delvist revet ned og ombygget og et nyt hovedsæde opført for [[Mærsk Data]], nu [[IBM]], ved [[C.F. Møllers Tegnestue]]. Bygningen er præmieret af kommunen. Først i [[2009]] forsvandt den karakteristiske lysreklame med uret og de hoppende frøer fra fabrikkens skorsten. Den animerede frise med frøerne blev sat op i [[1965]], men allerede i [[1932]] var neonuret på plads ved siden af G&J-monogrammet. Reklamen kunne ses viden om og var længe et vartegn for Vibenshus.<ref>[http://www.aok.dk/byen-rundt/guide/koebenhavn-i-en-klokkestreng AoK om Galle & Jessen-skorstenen]</ref>
 
På chokoladefabrikkens grund lå tidligere en krobygning fra 1700-tallet, som blev overtaget af Galle & Jessen, men som brændte i [[1920'erne]]. Det fortælles, at der på krobygningens loftsbjælker i storstuen var en inskription om at [[Struensee]] havde overnattet på kroen. Det lyder dog som en skrøne – bekræftes kan det i hvert fald ikke.
111.163

redigeringer

Navigationsmenu