Radbrækning: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Haabet (diskussion | bidrag)
No edit summary
m småting
Linje 1: Linje 1:
En gammel dødsstraf der gik ud på at forbryderens lemmer og brystkasse knustes af [[bøddel]]en. Normalt udført mens forbryderes stadig var i live (men nok ikke ved bevisthed efter de første slag).
En gammel dødsstraf der gik ud på at forbryderens lemmer og brystkasse knustes af [[bøddel]]en. Normalt udført mens forbryderes stadig var i live (men nok ikke ved bevidsthed efter de første slag).


'''Radbrækingen''' blev i normalt fulgt op med at kroppen flettedes på et hjul, som blev sat på en stage. Som fik lov til at stå på galjebakken, indtil alle knoglerne var væk.
'''Radbrækingen''' blev normalt fulgt op med at kroppen flettedes på et hjul, som blev sat på en stage, der fik lov til at stå på galgebakken indtil alle knoglerne var væk.

Versionen fra 8. dec. 2003, 09:07

En gammel dødsstraf der gik ud på at forbryderens lemmer og brystkasse knustes af bøddelen. Normalt udført mens forbryderes stadig var i live (men nok ikke ved bevidsthed efter de første slag).

Radbrækingen blev normalt fulgt op med at kroppen flettedes på et hjul, som blev sat på en stage, der fik lov til at stå på galgebakken indtil alle knoglerne var væk.