Striptease: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 20: Linje 20:
[http://www.mysanantonio.com/salife/health/stories/MYSA110705.1P.Softsensuous.69daf80.html Artikel om stripteasehold i fitnesscenteret Women's Super Fitness]
[http://www.mysanantonio.com/salife/health/stories/MYSA110705.1P.Softsensuous.69daf80.html Artikel om stripteasehold i fitnesscenteret Women's Super Fitness]
{{Commonskat|Striptease}}
{{Commonskat|Striptease}}
[http://www.stripbooking.dk Eksempel på booking bureau i Danmark]


[[Kategori:Danse]]
[[Kategori:Danse]]

Versionen fra 3. aug. 2010, 22:27

Fil:Sexy dancer 01.jpg
Striptease

Striptease (også blot 'strip') er erotisk dans, hvor den dansende klæder sig af, oftest til musik. Betegnelsen stammer fra engelsk (strip = at klæde sig af, tease = at pirre). En person, der udfører striptease, kaldes en stripper.

Striptease bliver i Danmark brugt som et festligt indslag i forbindelse med forskellige typer arrangementer og festligheder. Typisk til Polterabends, hvor det i Danmark er tradition at der bookes en stripper, som danser for gommen til dennes polterabend. Striptease udføres også ved store arrangementer som f.eks Havne og byfester samt store træf. Danmark er der få stripklubber, men her findes striptease naturligvis også, som en naturlig del af underholdningen og atmosfæren.

På privat plan anvendes striptease også som forspil inden et egentligt seksuelt samvær.

Det er oftest kvinder der udfører striptease, men det bliver mere og mere almindeligt at også mænd udfører stripshows, og for at undgå pinlige forvekslinger betegnes dette ofte tydeligt som mandestrip.

Strip bliver også i stigende grad benyttet som en motionsform på hold på linje med aerobics. Bl.a. Carmen Electra underviser i dette. Her skaldes motionsformen for stripfitness.

Se også

Eksterne referencer

Artikel om stripteasehold i fitnesscenteret Women's Super Fitness

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Eksempel på booking bureau i Danmark