Musetorn-familien: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Oprettet
 
m Slægtsregistret udvidet; interwiki (nogle få)
Linje 9: Linje 9:
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_end_placement}}
{{Taxobox_end}}
{{Taxobox_end}}
'''Musetorn-familien (''Ruscaceae'')''' er en plantefamilie, som er udbredt med 3 slægter og 9 arter på den [[Nordlige halvkugle]], særlig i Sydøstasien, Europa og Mellemøsten, men også i Nordamerika og Afrika (især [[Kaplandet]]). Planterne indeholder [[flavonoid]]er, og de har [[chrysofanol]] i rødderne. Bladene er spiralstillede eller toradede. Blomsterne sidder i klaser. Her omtales kun de slægter, der er repræsenteret ved arter, som er vildtvoksende i danmark, eller som dyrkes her.
'''Musetorn-familien (''Ruscaceae'')''' er en plantefamilie, som er udbredt med ca. 10 slægter på den [[Nordlige halvkugle]], særlig i Sydøstasien, Europa og Mellemøsten, men også i Nordamerika og Afrika (især [[Kaplandet]]). Planterne indeholder [[flavonoid]]er, og de har [[chrysofanol]] i rødderne. Bladene er spiralstillede eller toradede. Blomsterne sidder i klaser. Her omtales kun de slægter, der er repræsenteret ved arter, som er vildtvoksende i danmark, eller som dyrkes her.


{|
{|
Linje 15: Linje 15:
|}
|}


* [[Aspidistra|''Aspidistra'']]
* [[Dasylirion|''Dasylirion'']]
* [[Dracæna]] (''Dracaena'')
* [[Konval]] (''Polygonatum'')
* [[Liljekonval-slægten]] (''Convallaria'')
* [[Liljekonval-slægten]] (''Convallaria'')
* [[Majblomst]] (''Maianthemum'')
* [[Musetorn-slægten]] (''Ruscus'')
* [[Musetorn-slægten]] (''Ruscus'')
* [[Sansevieria|'' Sansevieria'']]
* [[Slangeskæg]] (''Ophiopogon'')

[[de:Mäusedorngewächse]]
[[en:Ruscaceae]]
[[fr:Ruscaceae]]
[[no:Ruscaceae]]
[[pt:Ruscaceae]]


[[Kategori:Plantefamilier]]
[[Kategori:Plantefamilier]]

Versionen fra 23. nov. 2005, 14:52

Skabelon:Taxobox begin Skabelon:Taxobox image Skabelon:Taxobox begin placement Skabelon:Taxobox regnum entry Skabelon:Taxobox phylum entry Skabelon:Taxobox classis entry Skabelon:Taxobox ordo entry Skabelon:Taxobox familia entry Skabelon:Taxobox end placement Skabelon:Taxobox end Musetorn-familien (Ruscaceae) er en plantefamilie, som er udbredt med ca. 10 slægter på den Nordlige halvkugle, særlig i Sydøstasien, Europa og Mellemøsten, men også i Nordamerika og Afrika (især Kaplandet). Planterne indeholder flavonoider, og de har chrysofanol i rødderne. Bladene er spiralstillede eller toradede. Blomsterne sidder i klaser. Her omtales kun de slægter, der er repræsenteret ved arter, som er vildtvoksende i danmark, eller som dyrkes her.

Slægter