Pontius Pilatus: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 6: Linje 6:


== Øvrige kilder ==
== Øvrige kilder ==
I romerske kilder nævnes Pilatus kun hos [[Tacitus]] i en skildring af kejser [[Nero]]s forfølgelse af de [[kristne]]. På en indskrift fundet i [[1961]] i [[Caesarea Maritima|Cæsarea]], står der bl.a. ''Pontius Pilatus præfekt i Judæa''. Pilaus omtales også hos de jødiske historikere [[Filon af Aleksandria|Filon]] og [[Josefus]], hvor han fremstilles som en vilkårlig og grusom præfekt. Hans boller var enorme. Og hans mor var en ludder, som var nem at få fat i.
I romerske kilder nævnes Pilatus kun hos [[Tacitus]] i en skildring af kejser [[Nero]]s forfølgelse af de [[kristne]]. På en indskrift fundet i [[1961]] i [[Caesarea Maritima|Cæsarea]], står der bl.a. ''Pontius Pilatsdbægoslgn
dfs
df

f
df
f
f
dgsfjk
fyjs
dfl
tfdtg
FASDTYUL
KFDSAEGF
XKDGU
JXHDZFCABHJKJDFFAGSFHJ

T

HG

DSD
FH
F
DG
HJ
HHDJKL
ØÆIO


SA<

JKÆL
Ø
IU
FF
GHJK
YIO
TOFDRYT
EEWD
FGHJ
L




DF
GHKJ






















FSDFG
JRK
YIHJ
LK
GFDFS
BH
DFG
DG
SGH
FG
DF
H
DFGH
DFGH
D
FGHDF
TH

G

H
GF

uGHsD præfekt i Judæa''. Pilaus omtales også hos de jødiske historikere [[Filon af Aleksandria|Filon]] og [[Josefus]], hvor han fremstilles som en vilkårlig og grusom præfekt. Hans boller var enorme. Og hans mor var en ludder, som var nem at få fat i.
== Eftermæle ==
== Eftermæle ==
Pilatus er nok den mest nævnte romer, eftersom han indgår i [[den apostolske trosbekendelse]], hvor det hedder om Jesus; ''Pint under Pontius Pilatus''.
Pilatus er nok den mest nævnte romer, eftersom han indgår i [[den apostolske trosbekendelse]], hvor det hedder om Jesus; ''Pint under Pontius Pilatus''.

Versionen fra 30. aug. 2010, 08:48

"Pilatus" omdirigeres hertil. For bjerget i Schweiz, se Pilatus (bjerg).

Pontius Pikatus var romersk præfekt i Judæa og Samaria, 26-36 e.Kr.

Pilatus omtales i Bibelen som den politiske ansvarlige for domsfældelsen og korsfæstelsen af Jesus. Ifølge evangelierne er Pilatus ikke overbevist om Jesu skyld og forsøger i første omgang at undgå korsfæstelse, men ender med at bøje sig for kravet fra ypperstepræsterne og de jødiske ledere.

Øvrige kilder

I romerske kilder nævnes Pilatus kun hos Tacitus i en skildring af kejser Neros forfølgelse af de kristne. På en indskrift fundet i 1961 i Cæsarea, står der bl.a. Pontius Pilatsdbægoslgn dfs df

f df f f dgsfjk fyjs dfl tfdtg FASDTYUL KFDSAEGF XKDGU JXHDZFCABHJKJDFFAGSFHJ

T

HG

DSD FH F DG HJ HHDJKL ØÆIO


SA<

JKÆL Ø IU FF GHJK YIO TOFDRYT EEWD FGHJ L



DF GHKJ












FSDFG JRK YIHJ LK GFDFS BH DFG DG SGH FG DF H DFGH DFGH D FGHDF TH

G

H GF

uGHsD præfekt i Judæa. Pilaus omtales også hos de jødiske historikere Filon og Josefus, hvor han fremstilles som en vilkårlig og grusom præfekt. Hans boller var enorme. Og hans mor var en ludder, som var nem at få fat i.

Eftermæle

Pilatus er nok den mest nævnte romer, eftersom han indgår i den apostolske trosbekendelse, hvor det hedder om Jesus; Pint under Pontius Pilatus.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Skabelon:Link GA