Selskabsform: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
TXiKiBoT (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sk:Právna forma
Linje 8: Linje 8:
* [[Interessentskab]] (I/S) – kræver intet indskud, solidarisk personlig hæftelse;
* [[Interessentskab]] (I/S) – kræver intet indskud, solidarisk personlig hæftelse;


I de privat ejede virksomheder hæfter ejeren eller ejerne personligt for virksomheden. Ved en [[konkurs]] i en personlige virksomhed, vil der kunne gøres udlæg i hele ejerens formue. I interessentskabet, der kan have flere ejere, hæfter alle ejerne solidarisk for virksomheden. Det betyder, at kreditorerne kan hente hele deres tilgodehavende hos kun én af ejerne, hvis kun denne er i stand til at betale det tilgodehavende beløb.
I de privat ejede virksomheder hæfter ejeren eller ejerne personligt for virksomheden. Ved en [[konkurs]] i en personlig ejet virksomhed, vil der kunne gøres udlæg i hele ejerens formue. I interessentskabet, der kan have flere ejere, hæfter alle ejerne solidarisk for virksomheden. Det betyder, at kreditorerne kan hente hele deres tilgodehavende hos kun én af ejerne, hvis kun denne er i stand til at betale det tilgodehavende beløb.


''Selskabsformen:''
''Selskabsformen:''
* [[Aktieselskab]] (A/S) – kræver indskud på minimum 500.000;
* [[Aktieselskab]] (A/S) – kræver indskud på minimum 500.000 kr.
* [[Anpartsselskab]] (ApS) – kræver indskud på minimum 125.000.
* [[Anpartsselskab]] (ApS) – kræver indskud på minimum 80.000 kr. (Kravet om indskudt selskabskapital blev ændret fra kr. 120.000,00 til kr. 80.000,00 med indførelsen af den ny Selskabslov i 2009, jf. lovens § 4, stk. 2)
* [[Andelsselskab]]
* [[Andelsselskab]]
* [[Selskab med begrænset ansvar]] (S.M.B.A.)
* [[Selskab med begrænset ansvar]] (S.M.B.A.)

Versionen fra 6. sep. 2010, 10:30

En virksomhedsform eller en selskabsform er forskellige måder at organisere sig på, når man vil drive virksomhed. De forskellige selskabsformer har forskellige regler, for eksempel om kapitalkrav, omsættelighed og hæftelse.

Selskabsformer i Danmark

I Danmark findes der to virksomhedsformer:

Privat ejet virksomhed:

I de privat ejede virksomheder hæfter ejeren eller ejerne personligt for virksomheden. Ved en konkurs i en personlig ejet virksomhed, vil der kunne gøres udlæg i hele ejerens formue. I interessentskabet, der kan have flere ejere, hæfter alle ejerne solidarisk for virksomheden. Det betyder, at kreditorerne kan hente hele deres tilgodehavende hos kun én af ejerne, hvis kun denne er i stand til at betale det tilgodehavende beløb.

Selskabsformen:

I selskabsformen er det selskabet, som hæfter ved en evt. konkurs. Kreditorerne kan som udgangspunkt kun gøre udlæg i indskudskapitalen. Der er altså ingen personlig risiko for aktionerne eller anpartsholderne, medmindre disse har stillet garanti for selskabet.

Europæiske selskabsformer