Forskel mellem versioner af "Tibetansk terrier"

Spring til navigation Spring til søgning
11 bytes fjernet ,  for 11 år siden
ingen redigeringsopsummering
 
En Tibetansk Terrier er ikke en terrier, men en vagt- og hyrdehund. Betegnelsen terrier fik den fejlagtigt, da de første blev importeret fra Tibet til England. ”Tibetansk Dhokyi Apso”, som betyder langhåret vagthund fra Tibet, ville have været mere korrekt.
Racen, som menes at være den ældste rene race, stammer fra Tibet og dens historie er yderst fascinerende. Læs meget mere om racens tilblivelse, eksistens i Tibet tidligere og nu til dags, samt hvorledes den er spredt rundt i verden. Se part 2.
Den Tibetanske Terrier er intelligent og selvstændig, som det netop er typisk for en hyrdehund. Den har en egen værdighed og er let at opdrage. Den skulle kunne tænke selv, og det kan den! Den opfatter lynhurtigt, hvad der forventes af den og gør det, hvis den ser berettigelsen i det. Ser den ikke rimeligheden, vil den udforske, om du virkelig mener, hvad du siger. Opdager den muligheden for at udnytte smuthuller eller genveje, vil den benytte dem, men den synes at være i besiddelse af en sjælden evne til kun at gå til stregen. Behandler man den uværdigt og straffer den med vold, bliver den enten stædig eller krybende og usikker.
Vagtsom, det er den, men aldrig stridbar. Den holder meget af at sidde på et højt sted og holde udkik, (skriveborde, vindueskarme, haveborde osv.). Den gør, når der kommer nogen eller noget, men den gør ikke vedvarende.
2

redigeringer

Navigationsmenu