Sigurd Fafnersbane: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
m WikiCleaner 0.99 - Ekstern link uden beskrivelse (Fundet af WP:WPCW)
Linje 12: Linje 12:


==Bibliografi==
==Bibliografi==
* [http://userpage.fu-berlin.de/~alvismal/2sigurd.pdf] Edgar Haimerl, "Sigurd – ein Held des Mittelalters: Eine textimmanente Interpretation der Jungsigurddichtung," ''Alvíssmál'' 2 (1993): 81–104 (English summary, p. 104).
* [http://userpage.fu-berlin.de/~alvismal/2sigurd.pdf Edgar Haimerl, "Sigurd – ein Held des Mittelalters: Eine textimmanente Interpretation der Jungsigurddichtung,"] ''Alvíssmál'' 2 (1993): 81–104 (English summary, p. 104).


== Eksterne links ==
== Eksterne links ==

Versionen fra 11. sep. 2010, 01:15

Billed- og runeristningen på Ramsundsberget i Södermanland i Sverige (Sö 101)

Sigurd Fafnersbane er en figur i nordisk mytologi (Ældre Edda og den islandske Vølsungesagaen), søn af Sigmund og Hjørdis og gift med Gudrun. Med sværdet Gram dræber han Fafner, som er i slange/drageskikkelse, og får derefter tilnavnet "Fafnersbane". Derefter dræber han smeden Regin, som er Sigurds fosterfader og Fafners broder. Billeder på resterne av en portal fra den nedbrudte Hylestad stavkirke i Setesdal Norge og en kristen billed- og runeristning på Ramsundsberget i Södermanland i Sverige, er eksempler på middelalderens billedfremstillinger av disse episoderne i Vølsungesagaen og Den Ældre Edda.

Sigurd bliver efter sin død én af Einherjerne sammen med sin far.

Sigurd-figuren har en del ligheder med den germanske Nibelung-sagnheld Siegfred, der bl.a. indtager en fremtrædende rolle i Wagners cykliske opera-epos om Nibelungens Ring.

Bibliografi

Eksterne links

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.