University College London: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m WikiCleaner 0.99 - Ekstern link uden beskrivelse (Fundet af WP:WPCW)
Linje 3: Linje 3:
|Grundlagt = 1826
|Grundlagt = 1826
|Sted = [[London]]
|Sted = [[London]]
|Studerende = + 22.000 [http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/facts]
|Studerende = + 22.000 <ref name="uclacuk facts">http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/facts</ref>
|Ansatte = + 8.000 (+ 4.000 Akademiske medarbejdere) [http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/facts]
|Ansatte = + 8.000 (+ 4.000 Akademiske medarbejdere) <ref name="uclacuk facts" />
|Rektor = Prof. [[Malcolm Grant]]
|Rektor = Prof. [[Malcolm Grant]]
|Motto = "Let all come who by merit deserve the most reward"
|Motto = "Let all come who by merit deserve the most reward"
Linje 10: Linje 10:
}}
}}


'''University College London''' ('''UCL'''), er det ældste Universitet i London. Universitet er meget international orienteret med studerende fra over 140 lande.[http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/facts] University College London er en del af universitetssammenslutningen [[University of London]].
'''University College London''' ('''UCL'''), er det ældste Universitet i London. Universitet er meget international orienteret med studerende fra over 140 lande.<ref name="uclacuk facts" /> University College London er en del af universitetssammenslutningen [[University of London]].


University College London er et af de mest prestigefyldte britiske universiteter. Universitetet rangerer i øjeblikket som verdens fjerde bedste Universitet ifølge 2009 Times Higher Education-QS World University Rankings[http://www.topuniversities.com/world-university-rankings], og nummer 3 i Europa ifølge 2009 Academic Ranking of World Universities[http://www.arwu.org/ARWU2009.jsp]. Der er 21 Nobel prisvindere blandt UCL's nuværende og tidligere studerende og personale.[http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/facts]
University College London er et af de mest prestigefyldte britiske universiteter. Universitetet rangerer i øjeblikket som verdens fjerde bedste Universitet ifølge 2009 Times Higher Education-QS World University Rankings<ref>[http://www.topuniversities.com/world-university-rankings World University Rankings | Top Universities]</ref>, og nummer 3 i Europa ifølge 2009 Academic Ranking of World Universities<ref>[http://www.arwu.org/ARWU2009.jsp ARWU 2009]</ref>. Der er 21 Nobel prisvindere blandt UCL's nuværende og tidligere studerende og personale.<ref name="uclacuk facts" />




== Historie ==
== Historie ==
University College London er grundlagt i 1826 og er dermed det første universitet grundlagt i London. University College London er også det første Universitet i England der på helt sekulær basis optog studerende uanset deres religion, og det første til at optage kvinder på lige fod med mænd.[http://www.fulbright.co.uk/fulbright-awards/for-us-citizens/postgraduate-student-awards/university-partners/ucl] UCL er et af de to stiftende Kollegier på [[University of London]].
University College London er grundlagt i 1826 og er dermed det første universitet grundlagt i London. University College London er også det første Universitet i England der på helt sekulær basis optog studerende uanset deres religion, og det første til at optage kvinder på lige fod med mænd.<ref>[http://www.fulbright.co.uk/fulbright-awards/for-us-citizens/postgraduate-student-awards/university-partners/ucl UCL | Fulbright University Partners | US-UK Fulbright Commission]</ref> UCL er et af de to stiftende Kollegier på [[University of London]].



== Alumni tilknyttet University College London ==
== Alumni tilknyttet University College London ==
Linje 29: Linje 28:
{{commonscat}}
{{commonscat}}
*[http://www.ucl.ac.uk/ University College London's hjemmeside: www.ucl.ac.uk]
*[http://www.ucl.ac.uk/ University College London's hjemmeside: www.ucl.ac.uk]

== Noter ==
{{reflist}}


[[Kategori:Universiteter i Storbritannien]]
[[Kategori:Universiteter i Storbritannien]]

Versionen fra 15. sep. 2010, 18:48

University College London
University College London
Grundlagt 1826
Sted London
Studerende + 22.000 [1]
Ansatte + 8.000 (+ 4.000 Akademiske medarbejdere) [1]
Adm. direktør/ Rektor Prof. Malcolm Grant
Motto "Let all come who by merit deserve the most reward"
Websted www.ucl.ac.uk

University College London (UCL), er det ældste Universitet i London. Universitet er meget international orienteret med studerende fra over 140 lande.[1] University College London er en del af universitetssammenslutningen University of London.

University College London er et af de mest prestigefyldte britiske universiteter. Universitetet rangerer i øjeblikket som verdens fjerde bedste Universitet ifølge 2009 Times Higher Education-QS World University Rankings[2], og nummer 3 i Europa ifølge 2009 Academic Ranking of World Universities[3]. Der er 21 Nobel prisvindere blandt UCL's nuværende og tidligere studerende og personale.[1]


Historie

University College London er grundlagt i 1826 og er dermed det første universitet grundlagt i London. University College London er også det første Universitet i England der på helt sekulær basis optog studerende uanset deres religion, og det første til at optage kvinder på lige fod med mænd.[4] UCL er et af de to stiftende Kollegier på University of London.

Alumni tilknyttet University College London


Eksterne henvisninger

Noter