Hilde Frafjord Johnson: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Mathiaskh (diskussion | bidrag)
kat, billede, stubfix
Mathiaskh (diskussion | bidrag)
Linje 9: Linje 9:
{{FD|1963|Levende|Johnson, Hilde Frafjord}}
{{FD|1963|Levende|Johnson, Hilde Frafjord}}


[[Kategori:Ministre fra Norge]]
[[Kategori:Stortingsrepræsentanter fra Kristelig Folkeparti]]
[[Kategori:Stortingsrepræsentanter fra Kristelig Folkeparti]]
[[Kategori:Udviklingsministre fra Norge]]


[[de:Hilde Frafjord Johnson]]
[[de:Hilde Frafjord Johnson]]

Versionen fra 19. sep. 2010, 23:55

Hilde Frafjord Johnson.
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Hilde Frafjord Johnson (født 29. august 1963 i Arusha, Tanzania) er norsk politiker (KrF) og souschef i Unicef. Hun var valgt til Stortinget fra Rogaland 1993-1997 og 1997-2001, begge perioder med sæde i Energi- og miljøkomiteen. Frafjord Johnson var Udviklings- og Menneskerettighedsminister i Regeringen Kjell Magne Bondevik I fra 1997 til 2000, og Minister for International Udvikling i Regeringen Kjell Magne Bondevik II 2001 - 2005. Fra perioden som politiker huskes hun for historisk høj satsning på u-landsbistand, og for hendes meget aktive rolle i forsøget på at få en fredsaftale i stand for Sudan.

Johnson var fra marts 2006 til juni 2007 engageret som specialrådgiver i African Development Bank, med ansvar for at udvikle en ny strategi for bankens virksomhed. I juni 2007 blev hun udnævnt som souschef i UNICEF med tiltrædelse i midten af august, og dermed til den højest placerede nordmand i FN-systemet.

Hilde Frafjord Johnson er cand. polit. med hovedfag i socialantropologi fra Universitetet i Oslo 1991, og med historie og statsvidenskab i fagkredsen. Hun har arbejdet som journalist, og som konsulent i Resurseafdelingen i Udenrigsministeriet. Hun har haft flere poster i KrF, og var næstformand i KrFU fra 1986 til 1987.

NorskSpire
Denne artikel om en norsk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker