Devon (county): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Ændrer: tr:Devon, İngiltere
SieBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: fy:Devon
Linje 33: Linje 33:
[[fi:Devon]]
[[fi:Devon]]
[[fr:Devon (comté)]]
[[fr:Devon (comté)]]
[[fy:Devon]]
[[gl:Devon]]
[[gl:Devon]]
[[gv:Devon]]
[[gv:Devon]]

Versionen fra 13. okt. 2010, 20:53

Devons placering i England.

Devon er et grevskab (county) i South West England. Det grænser op til Cornwall, Dorset og Somerset. Tidligere blev det kaldt Devonshire, men dette navn er ikke længere benyttet. Det administrative center for Devon ligger i Exeter. Det ceremonielle grevskab Devon omfatter de selvstyrende områder Plymouth og Torbay ud over otte enheder i administrative.

Navnet Devon kommer fra navnet romerne, som gav det til det keltiske folk som boede der omkring år 50, Dumnonii, som betyder "de som bor i en dyb dal". Romerne besatte området med militære styrker i omkring 25 år, og beholdt en garnison i dagens Exeter, som romerne kaldte Isca Dumnoniorium. Romere boede i området i mindst tre århundrer.

I det 9. århundrede blev området truet af vikinger, og frem til den normaniske erobringen udførte vikingene stadig plyndringstogter i området. Nogle få nordiske stedsnavne er bevaret, og viser at der har været nordiske bosætninger i området. Vikingene var også indirekte ansvarlige for flytingen af katedralen fra Crediton til Exeter; den skulle placeres i en by hvor den kunne beskyttes.

Flag

Devons flag.

Devon har et flag som er viet til St. Petroc. Flaget blev indført i 2003 efter en designkonkurrence arrangeret af BBC Devon.