WWE Championship: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
RedBot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: ru:Чемпион WWE
→‎Historie: oprindelse
Linje 5: Linje 5:
== Historie ==
== Historie ==


=== Forhenværende navne ===
=== Oprindelse ===


Titlen blev introduceret d. 29. april 1963, hvor [[Buddy Rogers]] blev den første regerende mester. Titlen blev dog etableret efter en række begivenheder, der fandt sted i [[National Wrestling Alliance]] (NWA) i 1950'erne. Dengang fungerede [[Capitol Wrestling Corporation]] (CWC) som et datterselskab til [[NWA]], og CWC havde andel i driften af NWA. I denne periode var Buddy Rogers indehaver af [[NWA World Heavyweight Championship]] og var derfor verdensmester i NWA og alle NWA's medlemmer, heriblandt CWC. Rogers blev besejret d. 24. januar af [[Lou Thesz]], og Thesz blev derfor [[NWA World Heavyweight Championship|NWA-verdensmester]]. CWC var utilfredse med resultatet af VM-titelkampen og valgte at forlade NWA. Organisationen blev i stedet for kendt som [[World Wide Wrestling Federation]] (WWWF). WWWF etablerede en ny [[VM-titel]] inden for wrestling, '''WWWF World Heavyweight Championship''', og det lykkedes [[Buddy Rogers]] at besejre [[Antonino Rocca]] i finalen i en VM-titelturnering i [[Rio de Janerio]], [[Brasilien]].
WWE Championship er en af de mest traditionsrige VM-titler inden for [[wrestling]] overhovedet. Den har dog efterhånden, og særligt de seneste par år, skiftet navn adskillige gange, hvilket har gjort det vanskeligt og forvirrende at følge med i, hvilken titel det egentlig drejer sig om. WWE Championship er historisk set identisk med nedenstående titler:

WWWF bevarede dog visse forbindelser til NWA, og de to organisationen afviklede en række kampe, hvor organisationens verdensmestre mødtes. Det kunne lade sig gøre, fordi NWA ikke fik en anden wrestlingorganistion til at overtage WWWF's territorium. I 1979 skiftede WWWF navn til [[World Wrestling Federation]] (WWF), og VM-titlen skiftede derfor navn til '''WWF World Heavyweight Championship'''. I 1983 brød [[WWF]] officielt enhver forbindelse til [[NWA]], fordi WWF havde store planer om at udvide dets territorium fra [[New York (delstat)|New York-området]] til hele [[USA]]. Titlen skiftede i 1990'erne navn til '''WWF Championship'''.

=== Fremspring ===

== Forhenværende navne ==

WWE Championship er en af de mest traditionsrige VM-titler inden for [[wrestling]] overhovedet. Den har dog efterhånden, særligt de seneste par år, skiftet navn adskillige gange, hvilket har gjort det vanskeligt og forvirrende at holde styr, hvilken [[Titel (wrestling)|titel]] det egentlig drejer sig om. WWE Championship er historisk set identisk med nedenstående titler:


* '''WWF World Heavyweight Championship''' (1961-1979)
* '''WWF World Heavyweight Championship''' (1961-1979)
Linje 17: Linje 25:
* '''WWE Championship''' (2002-)
* '''WWE Championship''' (2002-)



WWE Championship kunne udelukkende forsvares på WWE's brand [[SmackDown!]] i perioden fra 2002 til 2005. Da det andet WWE brand, [[RAW]], derfor manglede en VM-titel, skabte RAW's administrerende direktør, [[Eric Bischoff]], endnu en VM-titel, der udelukkende kunne forsvares hos [[RAW]].


[[Kategori:Wrestling]]
[[Kategori:Wrestling]]

Versionen fra 24. okt. 2010, 23:33

Fil:WWE Championship.jpg
Bæltet, der repræsenterer WWE Championship.

WWE Championship er en VM-titel inden for wrestling i World Wrestling Entertainment (WWE). Det er WWE's originale VM-titel og den ene af organisationens to VM-titler (den anden er WWE World Heavyweight Championship). Fra 2001 til 2002 var indehaveren af titlen den ubestridte verdensmester inden for wrestling. Titlen har eksisteret siden 1963 og var dengang den vigtigste titel i World Wide Wrestling Federation (WWWF), der er forløberen til WWE.

Historie

Oprindelse

Titlen blev introduceret d. 29. april 1963, hvor Buddy Rogers blev den første regerende mester. Titlen blev dog etableret efter en række begivenheder, der fandt sted i National Wrestling Alliance (NWA) i 1950'erne. Dengang fungerede Capitol Wrestling Corporation (CWC) som et datterselskab til NWA, og CWC havde andel i driften af NWA. I denne periode var Buddy Rogers indehaver af NWA World Heavyweight Championship og var derfor verdensmester i NWA og alle NWA's medlemmer, heriblandt CWC. Rogers blev besejret d. 24. januar af Lou Thesz, og Thesz blev derfor NWA-verdensmester. CWC var utilfredse med resultatet af VM-titelkampen og valgte at forlade NWA. Organisationen blev i stedet for kendt som World Wide Wrestling Federation (WWWF). WWWF etablerede en ny VM-titel inden for wrestling, WWWF World Heavyweight Championship, og det lykkedes Buddy Rogers at besejre Antonino Rocca i finalen i en VM-titelturnering i Rio de Janerio, Brasilien.

WWWF bevarede dog visse forbindelser til NWA, og de to organisationen afviklede en række kampe, hvor organisationens verdensmestre mødtes. Det kunne lade sig gøre, fordi NWA ikke fik en anden wrestlingorganistion til at overtage WWWF's territorium. I 1979 skiftede WWWF navn til World Wrestling Federation (WWF), og VM-titlen skiftede derfor navn til WWF World Heavyweight Championship. I 1983 brød WWF officielt enhver forbindelse til NWA, fordi WWF havde store planer om at udvide dets territorium fra New York-området til hele USA. Titlen skiftede i 1990'erne navn til WWF Championship.

Fremspring

Forhenværende navne

WWE Championship er en af de mest traditionsrige VM-titler inden for wrestling overhovedet. Den har dog efterhånden, særligt de seneste par år, skiftet navn adskillige gange, hvilket har gjort det vanskeligt og forvirrende at holde styr, hvilken titel det egentlig drejer sig om. WWE Championship er historisk set identisk med nedenstående titler:

  • WWF World Heavyweight Championship (1961-1979)
  • WWF Heavyweight Championship (1979-1983)
  • WWF World Heavyweight Championship (1983-1998)
  • WWF Championship (1998-2001)
  • WWF Undisputed Championship (2001-2002)
  • WWE Undisputed Championship (2002)
  • WWE Championship (2002-)