Forskel mellem versioner af "Isles of Scilly"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 10 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
m
m
'''Isles of Scilly''' (Scillyøerne) er en lille [[Storbritannien|britisk]] [[arkipelag|øgruppe]] i [[Atlanterhavet]]/ [[Engelske kanal|den engelske kanal]], beliggende 45 km sydvest for [[Lands End]], [[Cornwall]]. Øerne er en del af grevskabet Cornwall, medens intern administration foretages fra hovedøen [[St. Mary's (Scillyøerne)|St. Mary's]]. Landskabet er præget af granitmassiver med forrevne klippekyster og mange undersøiske rev og skær.
 
Det totale areal er 16,32 [[kvadratkilometer|km²]], og den har 1 682 indb. ([[2008]]). Ø-gruppen består af fem beboede- og ca. 140 ubeboede øer. Scillyøerne har været bosat siden [[stenalderen]] og indbyggerne lever som dengang af [[landbrug]] og [[fiskeri]], men hovedaktiviteten er i nutiden [[turisme]]n, som udgør 60 % af øernes intægterindtægter.
 
St. Mary's lufthavn og Tresco heliport er de vigtigste forbindelser mellem øerne og Sydengland. Fra St. Mary's lufthavn transporteres der med helikoptere og mindre flyvemaskiner, foruden personer, også afskårne blomster og friske grønsager. Lufthavnen er også det administrative center for øernes Brand og Redningstjeneste. Om sommeren besøges øerne af mange krydstogtskibe og passagerfærgen Scillonian III sejler i rutefart mellem St. Mary's og [[Penzance]], Cornwall, ligeledes i sommerperioden.

Navigationsmenu