Forskel mellem versioner af "Kommanditselskab"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 10 år siden
m
kommafejl
(fjerner manifest vrøvl og skriver en ultrakort beskrivelse af hvad det handler om. Artiklen trænger til en kærlig hånd.)
m (kommafejl)
Et '''kommanditselskab''' (forkortet '''K/S''') er en selskabsform, der til tider benævnes som et såkaldt "hybridselskab", dvs. en blanding af to eller flere forskellige selskabsformer.
 
Kommanditselskabet er kendetegnet ved, at have to typer deltagere: Dels én eller flere ''komplementarer'' og dels en eller flere ''kommanditister''. Komplementaren hæfter personligt og uden begrænsning for kommanditselskabets forpligtelser. Er der flere komplementarer hæfter disse solidarisk for kommanditselskabets forpligtelser. Kommanditistens hæftelse er begrænset til dennes kapitalindskud i i kommanditselskabet. Det er ikke et krav, at komplementaren har en ejerandel af kommanditselskabet, men i kommanditselskaber stiftet efter 1. juni 1996 er det at krav, at komplementaren i kommanditselskabets vedtægterne er tillagt en række beføjelse af forvaltningsmæssig karakter.
 
Et kommanditselskab, hvor kommanditisterne i selskabet har indskudt en bestemt kapital, som er fordelt på aktier, benævnet et Partnerselskab.
125.534

redigeringer

Navigationsmenu