Nyrokoko: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Nyrokoko''' var en stilart i perioden fra ca. [[1820]] - ca. [[1900]]. Den hører til i [[historicisme]]n, hvor man genbrugte tidligere tiders stilarter, i dette tilfælde altså [[1700-tallet]]s [[rokoko]]. I møbelkunst ser man nyrokokoen i [[England]] fra ca. [[1820]]. I det øvrige [[Europa]] først fra ca. [[1840]]. Stilen vandt udbredelse både i [[arkitektur]], i [[Vestlig historisk tøjmode|tøjmoden]] og navnlig indenfor boligindretning. Til indretning af dagligstuer var nyrokoko-stilen dominerende frem til år [[1900]]. Nyrokokoen udviklede sig til den mest selvstændige af historicismens retninger indenfor møbelfremstilling, med et udtryk der klart adskiller sig fra forbilledet, og som tydeligt er under påvirkning af den forudgående senempire/biedermeier.
'''Nyrokoko''' var en stilart i perioden fra ca. [[1820]] - ca. [[1900]]. Den hører til i [[historicisme]]n, hvor man genbrugte tidligere tiders stilarter, i dette tilfælde altså [[1700-tallet]]s [[rokoko]]. I møbelkunst ser man nyrokokoen i [[England]] fra ca. [[1820]]. I det øvrige [[Europa]] først fra ca. [[1840]]. Stilen vandt udbredelse både i [[arkitektur]], i [[Vestlig historisk tøjmode|tøjmoden]] og navnlig indenfor boligindretning. Til indretning af dagligstuer var nyrokoko-stilen dominerende frem til år [[1900]]. I Danmark var nyrokoko højeste mode mellem ca. 1850 og 75. Nyrokokoen udviklede sig til den mest selvstændige af historicismens retninger indenfor møbelfremstilling, med et udtryk der klart adskiller sig fra forbilledet, og som tydeligt er under påvirkning af den forudgående senempire/biedermeier.
[[Kategori:Rokoko]]
[[Kategori:Rokoko]]
[[Kategori:Historicisme]]
[[Kategori:Historicisme]]

Versionen fra 18. nov. 2010, 22:48

Nyrokoko var en stilart i perioden fra ca. 1820 - ca. 1900. Den hører til i historicismen, hvor man genbrugte tidligere tiders stilarter, i dette tilfælde altså 1700-tallets rokoko. I møbelkunst ser man nyrokokoen i England fra ca. 1820. I det øvrige Europa først fra ca. 1840. Stilen vandt udbredelse både i arkitektur, i tøjmoden og navnlig indenfor boligindretning. Til indretning af dagligstuer var nyrokoko-stilen dominerende frem til år 1900. I Danmark var nyrokoko højeste mode mellem ca. 1850 og 75. Nyrokokoen udviklede sig til den mest selvstændige af historicismens retninger indenfor møbelfremstilling, med et udtryk der klart adskiller sig fra forbilledet, og som tydeligt er under påvirkning af den forudgående senempire/biedermeier.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.