Sven A. Blomberg: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 10: Linje 10:


{{FD|1950||Blomberg, Sven A.}}
{{FD|1950||Blomberg, Sven A.}}
[[Kategori:Riddere af Dannebrog]]
[[Kategori:Officerer fra Danmark]]
[[Kategori:Officerer fra Danmark]]
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
Linje 16: Linje 15:
[[Kategori:Foreningsformænd fra Danmark]]
[[Kategori:Foreningsformænd fra Danmark]]
[[Kategori:Erhvervsfolk fra Danmark]]
[[Kategori:Erhvervsfolk fra Danmark]]
[[Kategori:Riddere af 1. grad af Dannebrog]]

Versionen fra 22. nov. 2010, 03:45

Sven Arne Blomberg (født 2. juli 1950) er en dansk erhvervsleder og reserveofficer. Han har siden 1995 været adm. direktør for BRFkredit.

Han er vokset op i Vangede, uddannet reserveofficer og er pt. den eneste oberst af reserven i Danmark, studerede samfundsfagKøbenhavns Universitet, begyndte i Kgl. Brands sekretariat og læste samtidig på Handelshøjskolen i København, hvor han tog en HD i afsætningsøkonomi, senere suppleret med kurser på IMD i Lausanne. Allerede i 1989 blev han adm. direktør for Kgl. Brand og vicedirektør i Skandia Försikring AB.

Han har været bestyrelsesmedlem i Foreningen til unge Handelsmænds Uddannelse, Copenhagen Business School og Finanssektorens Uddannelsespolitiske Udvalg. Han har været formand for Reserveofficersforeningen i Danmark og er medlem af præsidiet for Kredsen Mars og Merkur og Folk og Forsvar, medstifter af Soldaterlegatet.

Blomberg er Ridder af 1. grad af Dannebrog, bærer Fortjensttegnet for god tjeneste i forsvarets reserve, Reserveofficersforeningen i Danmarks hæderstegn, Norske Reserveofficerers Forbunds Hæderstegn (2009), Reserveofficersforbundets Fortjensttegn i Guld, Svenske Armés og Flyvevåbens Reserve Officersforbunds fortjensttegn.

Siden 1977 har han været gift med sygeplejerske Bodil Blomberg. Han har tre døtre.