Skældsord: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
B.A.C. (diskussion | bidrag)
Omskrivning af artiklen 'skældsord'
et ord, som ... ikke normalt vil virke afstødende [usædv.] -> ... virke frastødende [?] ; edit
Linje 1: Linje 1:
Et '''skældsord''' er et ord brugt nedsættende om en person, en begivenhed, en ting eller et sted. Ordet behøver ikke nødvendigvis være et [[bandeord]], men kan være et ord, der kun virker nedsættende i en given sammenhæng. Det kan fx være et ord, som beskriver et [[handikap]], et [[værktøj]] eller en [[profession]], og ikke normalt vil virke afstødende. Der kan fx være tale om ord som [[analfabet]], [[skovl]] eller socialdemokrat, der kun er [[negativ]]e, hvis de bruges i en nedladende sammenhæng.
Et '''skældsord''' er et ord brugt nedsættende om en person, en begivenhed, en ting eller et sted. Ordet behøver ikke være et [[bandeord]], men kan være et ord, der kun i en given sammenhæng virker nedsættende. Det kan fx være et ord, som beskriver et [[handikap]], et [[værktøj]] eller en [[profession]], og ikke normalt vil virke frastødende. Der kan fx være tale om ord som [[analfabet]], [[skovl]] eller socialdemokrat, der kun er [[negativ]]e, hvis de bruges i en nedladende sammenhæng.


'''Se i øvrigt''': Liste over [[Kaptajn Haddock]]s [http://akira.ruc.dk/~rsj/tintin/viden/bande.htm finurlige skældsord]
'''Se i øvrigt''': Liste over [[Kaptajn Haddock]]s [http://akira.ruc.dk/~rsj/tintin/viden/bande.htm finurlige skældsord]

Versionen fra 15. dec. 2005, 14:51

Et skældsord er et ord brugt nedsættende om en person, en begivenhed, en ting eller et sted. Ordet behøver ikke være et bandeord, men kan være et ord, der kun i en given sammenhæng virker nedsættende. Det kan fx være et ord, som beskriver et handikap, et værktøj eller en profession, og ikke normalt vil virke frastødende. Der kan fx være tale om ord som analfabet, skovl eller socialdemokrat, der kun er negative, hvis de bruges i en nedladende sammenhæng.

Se i øvrigt: Liste over Kaptajn Haddocks finurlige skældsord