Jens Møller (politiker): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
-> er
dato
Linje 1: Linje 1:
{{flertydigperson|Jens Møller}}
{{flertydigperson|Jens Møller}}
'''Jens Møller''' (født 1921) var landsformand for [[Kristeligt Folkeparti]] i perioden [[1973]]-[[1979]]. Han afløste [[Jacob Christensen]] og blev efterfulgt af [[Flemming Kofod-Svendsen]]. Under denne periode var han bl.a. formand for partiet, da de første gang kom i [[Folketinget]]. Senere opstod der uenighed internt i partiet om bl.a. EU-spørgsmål, der fik Jens Møller til at gå til [[Det Konservative Folkeparti]], for hvem han sad i Kolding Byråd.
'''Jens Jørgen Møller''' (født [[5. januar]] [[1921]]) var landsformand for [[Kristeligt Folkeparti]] i perioden [[1973]]-[[1979]]. Han afløste [[Jacob Christensen]] og blev efterfulgt af [[Flemming Kofod-Svendsen]]. Under denne periode var han bl.a. formand for partiet, da de første gang kom i [[Folketinget]]. Senere opstod der uenighed internt i partiet om bl.a. EU-spørgsmål, der fik Jens Møller til at gå til [[Det Konservative Folkeparti]], for hvem han sad i Kolding Byråd.





Versionen fra 5. dec. 2010, 20:35

Jens Jørgen Møller (født 5. januar 1921) var landsformand for Kristeligt Folkeparti i perioden 1973-1979. Han afløste Jacob Christensen og blev efterfulgt af Flemming Kofod-Svendsen. Under denne periode var han bl.a. formand for partiet, da de første gang kom i Folketinget. Senere opstod der uenighed internt i partiet om bl.a. EU-spørgsmål, der fik Jens Møller til at gå til Det Konservative Folkeparti, for hvem han sad i Kolding Byråd.


Han bor sammen med sin kone Gudrun i Kolding og de har tre børn, Michael, Jo og Flemming.


Under krigen var han modstandsmand, med opgaver som at oplyse personer om at de stod på nogle af nazisternes bortførelseslister og at sprænge dæk på tyske militærkøretøjer.


Senere blev ham meget interesseret i religiøse spørgsmål, hvor et trosafklarende vendepunkt blev da han en aften ville have et bevis for Guds eksistens og fik to stjerneskud i træk som svar. Han tog en teologisk uddannelse, var i en periode præst og senere missionær i Indien.


Han har også været forstander for Sankt Birgittas Skole, han omdøbte til det mere folkelige Sankt Ibs Skole, der ligger i Horsens, hvor hans ældste søn stadig underviser.


Den mellemste søn er kunstmaler og den yngste søn Flemming Møller er i dag medlem af Folketinget for Venstre.

Jens Møller har desuden udgivet biografien "Sejre og Nederlag" (ISBN 978-87-574-3790-4).

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker