Poul Erik Pedersen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Poul Erik Pedersen, født 17. august 1947, er økonom og administrerende direktør for METRO Cash & Carry Danmark. Fra 1995 var han formand for Dansk Handel & Service, som i 2007 fusionered...
(Ingen forskel)

Versionen fra 21. dec. 2010, 13:33

Poul Erik Pedersen, født 17. august 1947, er økonom og administrerende direktør for METRO Cash & Carry Danmark. Fra 1995 var han formand for Dansk Handel & Service, som i 2007 fusionerede med HTSi til Dansk Erhverv, hvor han var formand indtil 2010.

Poul Erik Pedersen har Højere Handelseksamen fra Niels Brock og er cand.polit. fra Københavns Universitet. Han arbejdede parallelt i Socialministeriet og blev udnævnt til sekretariatsleder for Socialindkomstsekretariatet. Herefter var han afdelingsleder i FDB's personaleafdeling og kom siden til Rederiet J. Lauritzen A/S som personalechef, men blev hentet tilbage til FDB. Først som regionsdirektør på Fyn, senere som direktør for FDB Handel med ansvar for cirka 1.000 Brugsen-butikker. Poul Erik Pedersen stod for etableringen af kæderne SuperBrugsen og Dagli'Brugsen. Han forlod FDB i 1993 og har siden været administrerende direktør for METRO Cash & Carry Danmark.

Poul Erik Pedersen har været landsformand for Radikal Ungdom samt radikal folketingskandidat for Det radikale Venstre i henholdsvis Hvidovre og Helsingør-kredsene, medlem af hovedbestyrelsen samt formand for Lyngbykredsen.

Han har været medlem af Dansk Arbejdsgiverforenings forretningsudvalg og bestyrelse, Det Økonomiske Råd samt bestyrelsen for Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse - FUHU, styrelsesrådet for Handelshøjskolen - CBS samt Globaliseringsrådet. Han var medlem af Funktionærpensions bestyrelse og er medlem af PFA's bestyrelse.

Privat har han siden 1988 været gift med Birgit Storm og er bosat i Vedbæk. Han er Ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

Kilder og eksterne henvisninger • "Erhvervsmanden, der vil ændre samfundet", Politiken 10. juni 2010, http://www.e-pages.dk/politikenviden/19/12 • "Starten bag Brugsens disk", Berlingske Tidende 16. august 2007. • "Kontant stil giver METRO-chef store udfordringer", Børsen 28. marts 2006. • Poul Erik Pedersens CV på Globaliseringsrådets hjemmeside, http://www.globalisering.dk/page.dsp?page=14

Referencer Hjemmeside for Poul Erik Pedersen, (http://www.pep1708.dk/).

Kategorier Født i 1947 | Levende | Økonomer fra Danmark | Erhvervsfolk fra Danmark