Gammel Mønt: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: '''Gammel Mønt''' er en gade i Indre By i København. Gammel Mønt har sit navn efter den tidligere myntproduktion på pladsen. Kort før år 1500 begyn...
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Gammel Mønt''' er en gade i [[Indre By (København)|Indre By]] i [[København]].
'''Gammel Mønt''' er en gade i [[Indre By (København)|Indre By]] i [[København]].


Gammel Mønt har sit navn efter den tidligere myntproduktion på pladsen. Kort før år [[1500]] begyndte man at slå de første [[mønter]] i [[København]] i den tidligere ''Vingården'', som så blev til [[Møntergården]]. I kælderen under [[Magasin du Nord]] findes stadig de hvælvede rum hvor mønterne blev slået. Fra [[1671]] flyttede møntproduktionen till [[Borgergade]]n.
Gammel Mønt har sit navn efter den tidligere myntproduktion på pladsen. Kort før år [[1500]] begyndte man at slå de første [[mønter]] i [[København]] i den tidligere ''Vingården'', som så blev til [[Møntergården]]. I kælderen under [[Magasin du Nord]] findes stadig de hvælvede rum hvor mønterne blev slået. Fra [[1671]] flyttede møntproduktionen till [[Borgergade]]n. Grundene omkring Møntergården bebyggedes cirka [[1630]]-[[1650]], der blev rejst en række huse fra [[Møntergade]] mod syd, og samtidig hermed opstod en gade i forbindelse med en lille passage mellem [[Antonigade]] og [[Grønnegad]]e. På nær et enkelt er alle forhusene på sydsiden af Gammel Mønt fredet og deres bygningshistorie kan føres tilbage til tiden kort efter [[Københavns brand 1728]], hvor typehuse af forskellig slags opførtes. Håndværkere og handlende flyttede ind i de færdige beboelser. {{DK-geostub}}
[[Kategori:Gader i Indre By (København)]].



{{DK-geostub}}
{{DK-geostub}}

Versionen fra 12. jan. 2011, 15:30

Gammel Mønt er en gade i Indre By i København.

Gammel Mønt har sit navn efter den tidligere myntproduktion på pladsen. Kort før år 1500 begyndte man at slå de første mønter i København i den tidligere Vingården, som så blev til Møntergården. I kælderen under Magasin du Nord findes stadig de hvælvede rum hvor mønterne blev slået. Fra 1671 flyttede møntproduktionen till Borgergaden. Grundene omkring Møntergården bebyggedes cirka 1630-1650, der blev rejst en række huse fra Møntergade mod syd, og samtidig hermed opstod en gade i forbindelse med en lille passage mellem Antonigade og Grønnegade. På nær et enkelt er alle forhusene på sydsiden af Gammel Mønt fredet og deres bygningshistorie kan føres tilbage til tiden kort efter Københavns brand 1728, hvor typehuse af forskellig slags opførtes. Håndværkere og handlende flyttede ind i de færdige beboelser.

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

.

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi