Forskel mellem versioner af "Piero di Lorenzo de' Medici"

Spring til navigation Spring til søgning
 
== Biografi ==
Piero di Lorenzo de' Medici var født i Firenze som den ældste søn af [[Lorenzo de' Medici (il Magnifico)]] og [[Clarice Orsini]],. fødtHan i Firenze og ældrevar broder til pave [[Leo 10.]].
 
Han blev uddannet af store personligheder som [[Angelo Poliziano]] til at efterfølgefølge sin far som hersker af Firenze, af store personligheder såsom [[Angelo Poliziano]]. Hans tøjlesløse, arrogante og udisciplinerede personlighed skulle dog vise sig at gøre det svært for Piero at beklæde sit embedeembedet som hersker i Firenze på en god måde.
 
Piero fik overdraget myndigheden som leder i Firenze i [[1492]]. To år senere ([[1494]]), gjorde [[Karl 8. af Frankrig]] indtog i Italien med en stor militærstyrke og gjorde krav på den [[Napoli|napolitanske]] trone. Karl 8. var blevet fristet af [[Ludovico Sforza, il Moro]], forhenværende regent i [[Milano]], som på den måde kunne afsætte sin nevø [[Gian Galeazzo Sforza]] og i stedet indsætte hamkongen som hertug.
 
Efter at have afgjort nogle sager i Milano, bevægede Karl 8. sig mod [[Napoli]]. Han måtte dragedrog gennem [[Toscana]] samtog ladelod nogle troppersoldater tilbageblive hertilbage, for at sikre kommunikationen med MilanMilano under felttoget. Piero forsøgte at forblivevære neutral, men det var i Charles 7.'sKarls øjne uacceptabelt, og han planlagde at invadere Toscana. Piero forsøgte at gøre modstand, men kunne ikke hente megen hjælp i [[Firenze]]. Firenze led under [[Girolamo Savonarola]]s indflydelse, selv hans fætre flygtede fra byen og Karl 8.'s tropper.
 
Piero opgav hurtigt og betingelsesløst kampen, da Karl 8.'s tropper nærmede sig byen og gav ham alt hvad han forlangte uden at prøve at forhandle betingelserne. Den medfølgende utilfredshedUtilfredshed blandt byens borgere førte til, at Medici -familien måtte flygte. [[Palazzo familien]] blev plyndret, både form og indhold af [[Republikken Firenze]] blev genindført og familien blev officielt dømt itil eksil. forDen derefter at bosættebosatte sig rundt om i de andre italienske stater og i resten af [[Europa]].
I 1503, mensMens [[Spanien]] og [[Frankrig]] i 1503 fortsatte deres kampkampen i [[Italien]] om herredømmet i Napoli, druknede Piero i [[Garigliano floden]], da han forsøgte at flygteflygtede efter kampenslaget, som franskmændenehans (medallierede hvem han var allieret)franskmændene tabte.
 
I 1503, mens [[Spanien]] og [[Frankrig]] fortsatte deres kamp i [[Italien]] om herredømmet i Napoli, druknede Piero i [[Garigliano floden]] da han forsøgte at flygte efter kampen, som franskmændene (med hvem han var allieret) tabte.
 
== Ægteskab og børn ==
Anonym bruger

Navigationsmenu