Forskel mellem versioner af "Studenterforeningen"

Spring til navigation Spring til søgning
22 bytes fjernet ,  for 10 år siden
m
WPCleaner 0.99 - Artikel har ens noter (Fundet af WP:WPCW)
m (WPCleaner 0.99 - Artikel har ens noter (Fundet af WP:WPCW))
== Georg Brandes ==
 
Men da i 1870’erne med [[Georg Brandes]] "ny Tider, ny Tanker" brød ind over hovedstadens intelligens, kom det snart i Studenterforeningen til heftige meningsudvekslinger mellem dem, der ville holde på det bestående, og dem, der vilde bryde med al tradition. Dette førte efter flere års trættende og oprivende kampe til, at en del af oppositionens medlemmer, den radikale fløj, 1882 trådte ud af Studenterforeningen og stiftede deres egen forening, [[Studentersamfundet]]. Striden var dog ikke dermed forbi, men fortsattes gennem mange år, dog i mere afdæmpede former, mellem den liberale fløj (en tid lang med A.G. Larsen som fører) og den konservative. Men udviklingen har også her krævet sin ret. Studenterforeningen har på grundlag af sine gamle traditioner ikke levet forgæves; den har lært at optage og på sin vis anvende det, som var af værdi i sin tidligere Antagonists doktriner. 1903 oprettedes således et engagementsbureau for studenter og kandidater, og efteråret 1904 gav den stødet til, at Universitet på sit program satte unge studenters fortsatte almendannelse. Officielt står Studenterforeningen nu udadtil som ved sin stiftelse i politisk henseende neutral. 1910 flyttede Studenterforeningen ind i et nybygget anseligt hus på hjørnet af Vester Boulevard/H.C.Andersens Boulevard og Studiestræde<ref name="www.kulturarv.dk 1001fortaellinger">[http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/studenterforeningen| Studenterforeningen, Om stedet]</ref>.
 
== Verdens frieste talerstol ==
Blandt kunstnere i Studenterforeningen har været [[Danny Kaye]] og [[Josephine Baker]]. Efter en koncert i K.B. Hallen i 1955 besøgte [[Louis Armstrong]] Studenterforeningen og blev udnævnt til livslang medlem, og i 1956 blev han udnævnt til æreskunstner.
 
Studenterforeningens Hus blev i 1972 købt af arkitekt og møbelproducent [[Poul Cadovius]], der ombyggede huset<ref>[http:// name="www.kulturarv.dk/ 1001fortaellinger"/da_DK/studenterforeningen| Studenterforeningen, Om stedet]</ref>.
 
== Ekstern henvisninger ==

Navigationsmenu