Spring til indhold

Lisbjerg (Aarhus Kommune): Forskelle mellem versioner

m
ingen redigeringsopsummering
m (bot: indsæt defaultsort; kosmetiske ændringer)
mNo edit summary
Der arbejdes med planer om at gøre Lisbjerg til en stor [[forstad]] til Aarhus om få år, herunder at udvikle sig til en bydel med 20.000 indbyggere plus ligeså mange arbejdspladser i løbet af de næste 20 år. Arealet er i planlægningsfasen større end [[Ørestaden]] (310 hektar) i [[København]] når det bliver fuldt udbygget, alene første etape består af 250 hektar og det samlede område vil fylde 550 hektar (5,5 km²).
 
Den kommende bydel får sit eget centrum med hovedstrøg og masser af butikker. Idéen med den nye bydel er at skabe noget nyt, ikke en [[soveby]], men en ny bydel med eget centrum som kommer til at bestå at tættere og højere bygninger bl.a. en del højhuse. Som første færdigbyggede bygning kan nævnes den nye [[Lisbjerg Skole (ny)|Lisbjerg Skole]], der tagertog imod de første klasser efter sommerferien 2008.
 
Ligeledes er der planer om en zoologisk have nord for Lisbjerg, med konsortiet Finding Five som planlægger.
Bydelen vil blive betjent af den kommende aarhusianske [[letbane]] der får en stor station, et såkaldt [[parkér og rejs anlæg]].
 
Ligeledes bliverer området et samlingspunkt for de to motorveje [[E45]] og den nye [[Djurslandmotorvejen]]., Sidstnævnteder åbneråbnede i to etaper, 2008 og 2010.
 
== Kilder ==
6.126

redigeringer