Nordjysk Musikkonservatorium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
JvE (diskussion | bidrag)
skriver om - er lagt ind under Det Jyske Musikkonservatorium
Linje 1: Linje 1:
'''Nordjysk Musikkonservatorium''' var et selvstændigt musikkonservatorium, der fungerede fra grundlæggelsen i [[1930]] og indtil 1. januar 2010, hvor konservatoriet blev lang ind under [[Det Jyske Musikkonservatorium]]. Fra 2010 hedder konservatoriet ''' Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg'''. Nordjysk Musikkonservatorium havde ved nedlæggelsen lokaler i Ryesgade i [[Aalborg]]. Det forventes, at Aalborgafdelingen Det Jyske Musikkonservatorium fra 1. december 2012 flytter fra Ryesgade til lokaler ved havnefronten i [[Musikkens Hus]].
'''Nordjysk Musikkonservatorium''' ligger i Ryesgade i [[Aalborg]], og er grundlagt i 1930.
Nordjysk Musikkonservatorium har i henhold til lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under [[Kulturministeriet]], jf. lovbekendtgørelse nr. 889 af 21. september 2000, til opgave - sammen med de øvrige musikkonservatorier - at varetage den højeste uddannelse i [[musik]] og musikpædagogik og i øvrigt bidrage tilfremme af musikkulturen i [[Danmark]]. Konservatoriet skal endvidere udøve kunstnerisk og [[pædagogik|pædagogisk]] udviklingsvirksomhed og kan på [[videnskab]]eligt grundlag drive forskning inden for fagområderne.


Siden 1930 har Nordjysk Musikkonservatorium uddannet musikere og musiklærere højeste niveau. Konservatoriet tilbyder [[bachelor]]- og [[kandidat]]uddannelser inden for såvel det klassiske som det rytmiske område, baseret på et eller flere hovedfag og en række sidefag. Der udbydes også efteruddannelser på forskellige niveauer.
Nordjysk Musikkonservatorium blev grundlagt af Johan og Magda Nilsson i 1930 og drev konservatorium indtil 1972, hvor konservatoriet blev overtaget af [[Kulturministeriet]]. Som en del af Det Jyske Musikkonservatorium tilbydes [[bachelor]]- og [[kandidat]]uddannelser inden for såvel det klassiske som det rytmiske område, baseret på et eller flere hovedfag og en række sidefag. Der bliver også udbudt efteruddannelser på forskellige niveauer.


==Se også==
==Se også==
Linje 14: Linje 13:


== Ekstern henvisning ==
== Ekstern henvisning ==
* [http://www.musikkons.dk Nordjysk Musikkonservatorium]
* [http://www.musikkons.dk/index.php?id=47 Om Nordjysk Musikkonservatorium]
{{Geomærkning savnes}}
{{Geomærkning savnes}}



Versionen fra 22. feb. 2011, 11:37

Nordjysk Musikkonservatorium var et selvstændigt musikkonservatorium, der fungerede fra grundlæggelsen i 1930 og indtil 1. januar 2010, hvor konservatoriet blev lang ind under Det Jyske Musikkonservatorium. Fra 2010 hedder konservatoriet Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg. Nordjysk Musikkonservatorium havde ved nedlæggelsen lokaler i Ryesgade i Aalborg. Det forventes, at Aalborgafdelingen Det Jyske Musikkonservatorium fra 1. december 2012 flytter fra Ryesgade til lokaler ved havnefronten i Musikkens Hus.

Nordjysk Musikkonservatorium blev grundlagt af Johan og Magda Nilsson i 1930 og drev konservatorium indtil 1972, hvor konservatoriet blev overtaget af Kulturministeriet. Som en del af Det Jyske Musikkonservatorium tilbydes bachelor- og kandidatuddannelser inden for såvel det klassiske som det rytmiske område, baseret på et eller flere hovedfag og en række sidefag. Der bliver også udbudt efteruddannelser på forskellige niveauer.

Se også

Ekstern henvisning

Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i artiklen.