Centralorganisationen Søfart: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Centralorganisationen Søfart (CO-Søfart)''' er en [[kartel]]lignende sammenslutning mellem [[Dansk Sø-Restaurations Forening]], [[Metal Søfart]] og [[Søværnets Konstabelforening]].
'''Centralorganisationen Søfart (CO-Søfart)''' er en [[kartel]]lignende sammenslutning mellem [[Dansk Metals Maritime Afdeling]] og [[Søværnets Konstabelforening]].


CO-Søfart blev stiftet af DSRF og Metal Søfart 1. juli 2005 og 1. september 2009 blev Søværnets Konstabelforening optaget i CO-Søfart.
CO-Søfart blev stiftet af Dansk Sø-Restaurtions Forening og Metal Søfart 1. juli 2005 og 1. september 2009 blev Søværnets Konstabelforening optaget i CO-Søfart.
Samlet repræsenterer ''CO-Søfart'' en væsentlig del af de søfarende i den danske handelsflåde, både officerer og menige; desuden flertallet af den manuelle gruppe i Søværnet.
Samlet repræsenterer ''CO-Søfart'' en væsentlig del af de søfarende i den danske handelsflåde, både officerer og menige; desuden flertallet af den manuelle gruppe i Søværnet.


Linje 10: Linje 10:


== Bestyrelse ==
== Bestyrelse ==
Formand for ''CO-Søfart'' er [[A. Ole Philipsen]] fra ''DMMA'', og næstformand er [[Bjarne Krogh-Pedersen]] fra "Søværnets Konstabelforening''.
Formand for ''CO-Søfart'' er [[A. Ole Philipsen]] fra ''DMMA'', og næstformand er [[Bjarne Krogh-Pedersen]] fra Søværnets Konstabelforening.
<!-- Til "POA": alle eksterne henvisninger herunder -->
<!-- Til "POA": alle eksterne henvisninger herunder -->



Versionen fra 25. feb. 2011, 00:16

Centralorganisationen Søfart (CO-Søfart) er en kartellignende sammenslutning mellem Dansk Metals Maritime Afdeling og Søværnets Konstabelforening.

CO-Søfart blev stiftet af Dansk Sø-Restaurtions Forening og Metal Søfart 1. juli 2005 og 1. september 2009 blev Søværnets Konstabelforening optaget i CO-Søfart. Samlet repræsenterer CO-Søfart en væsentlig del af de søfarende i den danske handelsflåde, både officerer og menige; desuden flertallet af den manuelle gruppe i Søværnet.

Dansk Sø-Restaurations Forening fusionerede i januar 2011 med Dansk Metal, hvorefter at hele det maritime område i Dansk Metal, herunder Metal Søfart, blev samlet i en afdeling ved navn Dansk Metals Maritime Afdeling (DMMA). Denne er forsat medlem af Centralorganisationen Søfart. Fra udgangen af januar 2011 består CO-Søfart af Dansk Metals Maritime Afdeling og Søværnets Konstabelforening.

De 2 organisationer har fælles bopæl og kontorpersonale, og optræder som en enhed ved forhandlinger og i forbindelse med besættelse af poster i nævn, udvalg og lignende. De er adskilte for så vidt gælder: Hovedorganisationer, foreningsbestyrelse, kontingent, a-kasse, underskrivelse af overenskomster.

Bestyrelse

Formand for CO-Søfart er A. Ole Philipsen fra DMMA, og næstformand er Bjarne Krogh-Pedersen fra Søværnets Konstabelforening.

Eksterne links