Akademiet for Fremtidsforskning: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Akademiet for Fremtidsforskning har til formål at fremme fremtidsforskningen ved at samle en medlemskreds med særlig interesse for fremtidsforskning og tage initiativ til emner indenfor f...
 
No edit summary
Linje 10: Linje 10:


Præsidiets medlemmer:
Præsidiets medlemmer:
Niels Westy Munch-Holbek, Præsident
Niels Westy Munch-Holbek (Præsident),
Karl Iver Dahl-Madsen, Vicepræsident
Karl Iver Dahl-Madsen (Vicepræsident),
[[Klaus Frandsen]]
[[Klaus Frandsen,]]
Lars Oxfeldt
Lars Oxfeldt,
Aske Nickolaj Bach Østergård
Aske Nickolaj Bach Østergård,
Sanne Olsen
Sanne Olsen,
Birger Lindberg Møller
Birger Lindberg Møller og
[[Daniel Karpantschof]]
[[Daniel Karpantschof]]

Versionen fra 11. mar. 2011, 20:59

Akademiet for Fremtidsforskning har til formål at fremme fremtidsforskningen ved at samle en medlemskreds med særlig interesse for fremtidsforskning og tage initiativ til emner indenfor fremtidsforskning.

Akademiet uddeler årligt Fremtidsprisen samt afvikler arrangementer for medlemmerne.

Akademiet for Fremtidsforskning blev stiftet i 1967 af en række fremtrædende danskere, heriblandt redaktør og politiker Arne Sørensen, sociologen Erik Høgh og professor Thorkil Kristensen, finansminister i slutningen af 1940erne samt begyndelsen af 1950erne og generalsekretær for OECD 1960-1970.

I 1970 etablerede Thorkil Kristensen, i sin egenskab af Akademiets daværende præsident, Instituttet for Fremtidsforskning (IFF), som i dag har ca. 20 medarbejdere.

Akademiet for fremtidsforskning ledes af en bestyrelse (Præsidiet), der vælges ved to valg, således at halvdelen vælges ved år med lige årstal og halvdelen ved år med ulige årstal.

Præsidiets medlemmer: Niels Westy Munch-Holbek (Præsident), Karl Iver Dahl-Madsen (Vicepræsident), Klaus Frandsen, Lars Oxfeldt, Aske Nickolaj Bach Østergård, Sanne Olsen, Birger Lindberg Møller og Daniel Karpantschof